Ο καθένας με την τροπολογία του και η Κυβέρνηση με τη δική της

Έστω και κατόπιν εορτής, δηλαδή μετά τις κινητοποιήσεις των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας στο Μεσολόγγι, η ΝΔ θα μπορούσε σε τοπικό επίπεδο στην Αιτωλοακαρνανία επιλύοντας το ζήτημα με τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών των γεωπονικών τμημάτων, που ο Γαβρόγλου το 2019 τα “βάφτισε” εν μια νυκτί Πανεπιστήμια, να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Αντ’ αυτού δύο βουλευτές της, o K. Kαραγκούνης και ο Σπ. Λιβανός, καταθέτουν ο καθένας κατά μόνας την ίδια τροπολογία για να ρυθμιστεί αυτό που ο Γαβρόγλου, “ξέχασε” να κάνει.

Σήμερα λοιπόν που ψηφίζεται στη βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αρχικά ο Κ. Καραγκούνης ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι κατέθεσε τροπολογία που επιλύει το θέμα, δίνοντας το δικαίωμα στους αποφοίτους των τμημάτων αυτό να εγγραφούν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο. Λίγο αργότερα ο Σπ. Λιβανός ενημερώνει ότι κατέθεσε (απο χθες) και αυτός τροπολογία και τοποθετείται στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για να υποστήριξει την τροπολογία του.

Αποτέλεσμα ήταν το Υπουργείο να… μην κάνει δεκτή την τροπολογία, ενδεχομένως γιατί χρειάζεται κάποια νομοτεχνική βελτίωση, και να δεσμεύεται ο Υπουργός Γ. Γεωργαντάς ότι θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες από την κυβέρνηση νομοθετική διάταξη που θα επιλύει το ζήτημα.

Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο και η Κυβέρνηση γενικότερα αντιμετώπισε την επικοινωνιακή “σφαγή” ανάμεσα στους δύο τοπικούς βουλευτές για το ποιος θα ωφεληθεί πολιτικά από την επίλυση τους προβλήματος με τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά στη πολιτική ζωή του τόπου επιβεβαιώνεται ότι σημασία για κάποιους δεν έχει η επίλυση του προβλήματος, αλλά η “σφραγίδα” σ’ αυτήν.