Μπλόκο στην τάση προς την αντισυστημικότητα μπαίνει;

Η… επικαιροποίηση της νομοθετικής διάταξης για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη είναι η απόδειξη πως το πολιτικό σύστημα αιφνιδιάστηκε από το τρυκ που επιχειρεί ο καταδικασθείς για να συμμετέχει στις εκλογές.

Κανείς τους δεν περίμενε ότι ένας πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, θα δέχονταν να γίνει ο… μπροστινός του Κασιδιάρη.
Χθες λοιπόν η κυβέρνηση με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή επιχειρεί να ισχυροποιήσει το μπλόκο.

Στην τροπολογία, η οποία αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Δευτέρα, ξεκαθαρίζεται ότι για τη συμμετοχή κόμματος στις εκλογές, πρέπει η πραγματική του ηγεσία να μην έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για συγκεκριμένα αδικήματα.

Διευκρινίζεται ότι η πραγματική ηγεσία, έχει την έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, εμφανίζεται να ασκεί τη διοίκηση του κόμματος.

Ανεξάρτητα πάντως από τη συμμετοχή του συγκεκριμένου κόμματος στις εκλογές ή όχι το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να προβληματίζεται περισσότερο για ποιο λόγο μια μερίδα του κόσμου κατευθύνεται στην αντισυστημική ψήφο, είτε προς τα άκρα δεξιά, είτε προς τα άκρα αριστερά. Μπορούν να βάλουν μπλόκο σε αυτό;