Διαμεριζόμενοι τα ιμάτια του «Αγρίνιο Μπορείς», έβαλλον κλήρον

Σε ιστορική καμπή φαίνεται ότι βρίσκεται η αυτοδιοικητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο, μετά την αποχώρηση της ηγέτιδος Χριστίνας Σταρακά, καθώς περίπου τέσσερις μήνες πριν την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο, το μέλλον της παράταξης είναι αβέβαιο, αφού δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιος θα είναι ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος του χώρου, που κυριάρχησε στο Δήμο Αγρινίου καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης και μέχρι να εμφανιστεί ο “τυφώνας” Παπαναστασίου.

Οι λοιποί υποψήφιοι έχουν λάβει θέσεις μάχης, καταρτίζουν το συνδυασμό τους, και το “Αγρίνιο Μπορείς” ακόμη ψάχνεται… Με αποτέλεσμα πλέον να καταγράφονται φυγόκεντρες τάσεις προς Παπαναστασίου, Τραπεζιώτη, αλλά και Γκρίζη… Ο χρόνος περνά και όσο το “Αγρίνιο Μπορείς” ψάχνεται, τόσο οι αντίπαλοί του επιχειρούν τη σκύλευσή του. Ή πιο κομψά και στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας παραφράζοντας το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, θα μπορούσαμε να πούμε «Διαμεριζόμενοι τα ιμάτια του «Αγρίνιο Μπορείς», έβαλλον κλήρον».

Ο νυν δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου φαίνεται πως έχει αρχίσει να “ξηλώνει το πουλόβερ” του “Αγρίνιο Μπορείς” από χαμηλά, καθώς αρκετές πληροφορίες τον θέλουν να έχει δώσει τα χέρια με κάποιους προέδρους και συμβούλους τοπικών κοινοτήτων, που είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό της Χριστίνας Σταρακά. Παράλληλα όμως λέγεται ότι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θα στοιχηθούν μαζί του τον Οκτώβριο καθώς και ένας – δύο ακόμη ίσως από αυτούς που δεν εκλέχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά είχαν συμπαθητικό πλασάρισμα στην σταυροδοσία του 2019. Την ίδια ώρα το “Αγρίνιο Μπορείς” φαίνεται ότι έχει απώλειες και προς την πλευρά Τραπεζιώτη, καθώς ενδεχομένως ακόμη και σύμβουλοι που δεν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν παρασκηνιακά τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο Νίκος Γκρίζης φαίνεται ότι έχει κάποιες συμπάθειες σε κάποιους θεσμικούς παράγοντες του τοπικού ΠΑΣΟΚ, που από ό,τι φαίνεται δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα σε μια συνεργασία με τους “τίμιους δεξιούς”. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει επισήμως το Νίκο Γκρίζη, ωστόσο ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος φαίνεται ότι προσπαθεί να προσεταιριστεί προσωπικότητες του αυτοδιοικητικού ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο, που μπορεί να μην έχουν ρόλο στα πράγματα σήμερα, αλλά έχουν αφήσει βαρύ αποτύπωμα στα δρώμενα του Δήμου Αγρινίου.

To μεγάλο ερώτημα όμως είναι πως έφτασε σήμερα το “Αγρίνιο Μπορείς” στο σημείο να διαμοιράζονται τα ιμάτιά του; Η απάντηση σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη στάση που κράτησε η Χριστίνα Σταρακά το προηγούμενο διάστημα. Και αυτό γιατί ενώ η υποψηφιότητά της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είχε “κλειδώσει” από τις αρχές του φθινοπώρου, η ίδια αρνούνταν να παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και έτσι να ανοίξει έγκαιρα ο δρόμος για την επόμενη μέρα της παράταξης. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την παράταξη και τώρα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, προσπαθώντας να περιορίσει τις απώλειες προς όλες τις κατευθύνσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η Χριστίνα Σταρακά κράτησε αυτή τη στάση το προηγούμενο διάστημα, δεν έβλεπε ότι η παρουσία της από τη στιγμή που είχε στρέψει το βλέμμα της προς την κεντρική πολιτική σκηνή στερούσε χώρο και χρόνο από την παράταξη;