«Πόλεμος» ανακοινώσεων: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την επενδυτική βαθμίδα

Σφοδρή πολιτική κόντρα ξέσπασε το Σάββατο (22/4) μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την επενδυτική βαθμίδα, με τα δύο κόμματα να προχωρούν σε «πόλεμο» ανακοινώσεων.

Το «χορό» άνοιξε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε πρωινή του ανακοίνωση τόνιζε: «Από το 2019 μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί αμέτρητες φορές την επενδυτική βαθμίδα μέσα στη θητεία του. Η θητεία του τελειώνει και η επενδυτική βαθμίδα, δυστυχώς για τη χώρα, δεν ήρθε ποτέ. Το συμπέρασμα είναι ένα: Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες. Οι μόνες λέξεις που είναι συμβατές με τη πολιτική του είναι η αναποτελεσματικότητα και οι κούφιες υποσχέσεις».

Η απάντηση από πλευράς του «γαλάζιου» κόμματος ήρθε άμεσα, με ανακοίνωσή του να τονίζει δηκτικά:«Το ποιος εργάζεται για τη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και το ποιος εγκλώβισε τη χώρα στην ύφεση και την υπερφορολόγηση είναι γνωστό… Ένα είναι σίγουρο όμως: Κλείνοντας τις τράπεζες με την προοδευτική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – Βαρουφάκη θα έρθει σίγουρα η επενδυτική βαθμίδα» τονίζει η ίδια ανακοίνωση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι εκείνος ήταν που ρύθμισε το χρέος και άφησε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, αναβάθμισε την ελληνική οικονομία και έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα να ξαναβγεί στις αγορές.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οικονομία έταξε ένα πράγμα το 2019: Επενδυτική βαθμίδα. Και τελικά άφησε το δημόσιο χρέος 44 δισ. μεγαλύτερο. Το ιδιωτικό 40 δισ. μεγαλύτερο, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 10 φορές μεγαλύτερο και την επενδυτική βαθμίδα όνειρο απατηλό. Θα τη φέρει και αυτή η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα, όπως έφερε και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.