Πώς θα είναι η σελίδα που θα… γυρίσουν οι εκλογές

Η… παραδοσιακή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαϊου, λειτουργεί ως εικόνα προλόγου για την καινούρια σελίδα την οποία γυρίζει η χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές, με τα μικρότερα κόμματα να διεκδικούν επίσης μερίδιο συμμετοχής στο καινούριο εθνικό σενάριο. Σε συνθήκες αποσυσπείρωσης, απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, προβληματισμού για όσα προηγήθηκαν, προβληματισμού για όσα έρχονται.

Οι εκλογές της 21ης Μαϊου, στη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών. Που μπορεί να μην καταλαμβάνει πλέον χώρο στη δημόσια σφαίρα και στη θεματολογία των ΜΜΕ, όπως συνειδητοποιήσαμε όμως όλοι όσοι στην περίοδο του Πάσχα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με φίλους, συγγενείς και γνωστούς, έχει εδραιωθεί στο υποσυνείδητο της κοινωνίας. Και διατηρεί τη δική της, αυτόνομη δυναμική διαμόρφωσης της εκλογικής συμπεριφοράς.

Κάθε φορά που η χώρα οδηγείται συντεταγμένα σε εκλογές, γυρίζει σελίδα. Το μεγάλο ερώτημα είναι… πώς θα είναι η σελίδα την οποία θα γυρίσουν οι εκλογές. Και η απάντηση βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

πηγή : ysterografa.gr