Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,2% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοδικές τάσεις της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα έρευνα της Alco, σύμφωνα με την οποία το κυβερνών κόμμα διεύρυνε το προβάδισμά του από τον ΣΥΡΙΖΑ στο 6,2%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Alpha, η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων δείχνει ποσοστό 31,6% στην Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25,4%.Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 8,9%, το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 6,1%, η Ελληνική Λύση λαμβάνει 3,8% και το ΜεΡΑ 25 το 3,7% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ανακάμπτει σημαντικά από τα επίπεδα όπου είχε υποχωρήσει μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και πλέον κινείται στα επίπεδα όπου ήταν προηγουμένως.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε και το ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ, το οποίο πλέον αγγίζει τα επίπεδα του Φεβρουαρίου (74% έναντι 77% τον Φεβρουάριο, από το 68% που είχε πέσει τον Μάρτιο).

Αναφορικά με το ζήτημα ενδεχόμενης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το σχηματισμό κυβέρνησης, η μεγάλη πλειοψηφία εμφανίζεται αντίθετη δηλώνοντας ότι επιθυμεί νέες εκλογές σε ποσοστό 62%. Αντίθετα, ένα 26% τάσσεται υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος στο ερώτημα “δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης”, ανακάμπτοντας επίσης από τα χαμηλά του Μαρτίου μετά το δυστύχημα των Τεμπών, με 36% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.