Κυβέρνηση με ανοχή πόσο μακριά μπορεί να πάει;

Μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης εσχάτως να επιχειρεί να διορθώσει την εκλογική του στρατηγική του καθώς διαπίστωσε ότι τα περί αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη περνούν εμμέσως το μήνυμα της χαλαρής ψήφου στην πρώτη κάλπη, όμως ο Αλέξης Τσίπρας, ως εισηγητής της απλής αναλογικής, μοιάζει να είναι «εγκλωβισμένος» στα σενάρια συνεργασιών με παίχτες όπως το ΜέρΑ 25 και το ΚΚΕ, που δεν συνεργάζονται ή αν συνεργάζονταν θα έδιναν την «κυβέρνηση τερατογένεσης» που λέει ο Μητσοτάκης.

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η απλή αναλογική έχει και ευθύνες…

«Αν υπολείπονται 5 – 10 βουλευτές για να έχουμε την πλειοψηφία που χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά με σχέδιο προοδευτικής σύγκλισης, θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη για το αν θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση ή θα πάρουν την ευθύνη να ανοίξουν το δρόμο στον κ. Μητσοτάκη με απανωτές εκλογές να επανέλθει και να συνεχίσει ό,τι έκανε τα 4 αυτά χρόνια» είπε ο Αλ. Τσίπρας πετώντας το μπαλάκι σε ΚΚΕ και ΜέρΑ25.

Πόσο μακριά όμως μπορεί να πάει μια κυβέρνηση ανοχής…; Μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία ή θα πάει το πολύ μέχρι το 2024 για να στηθούν ξανά εθνικές κάλπες μαζί με την κάλπη των ευρωεκλογών, μήπως έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δικαιώνει» το Μητσοτάκη που μιλά για αυτοδυναμία; Πως ακούγονται όλα αυτά στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που θέλει σταθερότητα;