Μηνύματα για τη νέα κυβέρνηση

Ενα – ένα έρχονται τα μηνύματα από από την αγορά και θεσμικούς εκπροσώπους. Αρχικά ήταν οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες και η κόντρα, προσφάτως, μεταξύ των Γερμανών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα όρια του δημοσιονομικού «κορσέ» – το καλύτερο σενάριο είναι αρκετά χειρότερο από την σημερινή κατάσταση.

Ακυβερνησία
Προχθές ήταν η σειρά της Goldman Sachs, η οποία αφού θεώρησε δεδομένη την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ για την συγκρότηση κυβέρνησης, σημείωσε πως το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών θα είναι σημαντικό για την επιτάχυνση της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας και τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Ευγενικά μιλάει για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. Να εξηγούμαστε.

Γ. Στουρνάρας
Χθες ήταν η σειρά του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος – επίσης ευγενικά – δήλωσε πως «δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα για να χωρέσουν όλες αυτές οι εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά». Και συμπλήρωσε με … κατανόηση «βεβαίως, καταλαβαίνω ότι προεκλογικά πολλοί λένε πράγματα, τα οποία δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, διότι, αν κοστολογήσουμε ορθά αυτά τα οποία λέγονται, ξεπερνάμε κατά πολύ τον όποιο δημοσιονομικό χώρο».

Ελήφθησαν
Τα μηνύματα είναι σαφή – έστω κι αν λέγονται ευγενικά – νομίζω πως παρά την πίεση των ημερών οι αποδέκτες τα έχουν λάβει.
Περισσότερα μετά τις 22 Μαΐου…

πηγή : ot.gr