Ο Τσίπρας φοβάται για τους ψηφοφόρους της ΝΔ αντί να ασχοληθεί με τους 600.000 που έχασε

Μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας χθες από το Προεδρικό Μέγαρο ότι φοβάται πως και «για την κοινωνία θα είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ καθώς διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία».

Προφανώς, ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται ακόμη υπό τη επήρεια του σοκ από το εκλογικό αποτέλεσμα… Γιατί, όταν μας λέει ότι φοβάται ακόμη και για όσους ψήφισαν ΝΔ, αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ο ίδιος ξέρει ή τέλος πάντων έχει καταλάβει, κάτι που δεν το έχουν καταλάβει οι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Όμως για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει λάθος. Καλύτερα θα ήταν να ασχοληθεί πρωτίστως με τους 600.000 Έλληνες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και δεν ψήφισαν το κόμμα του σε αυτές τις εκλογές. Προς τα εκεί έπρεπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να στρέψει το ενδιαφέρον του, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί οι 600.000 Έλληνες για κάποιο λόγο απογοητεύτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και ως κυβερνητική προοπτική. Πριν λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιήσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, ας εμπνεύσει τους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.