Ο Μητσοτάκης βλέπει ως πρόβλημα το… Άγιο Όρος και όχι τη Ροδόπη…

Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν θα πρόσεξε τον εκλογικό χάρτη… Και αν τον πρόσεξε παραδόξως δεν φαίνεται να τον ενοχλεί η ροζ περιοχή… Που θα έπρεπε να πάει πρωτίστως στη νέα προεκλογική περίοδο ο Μητσοτάκης; Προφανώς στη ρόζ… Ροδόπη. Αντ’ αυτού φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μας λένε ότι θα πάει στο Άγιο Όρος, για να κάνει “ντα” τους ηγούμενους που δίνουν γραμμή υπέρ της “Νίκης”.

Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν βγήκε να διαψεύσει τα όσα γράφτηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα γεννά, αν μη τι άλλο, μεγάλες υπόννοιες και δείχνει ότι ο Μητσοτάκης είναι σε παραζάλη από τις 20μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Αν μας ενοχλεί η εργαλειοποίηση της θρησκείας για πολιτικούς – κομματικούς σκοπούς, θα έπρεπε να μας ενοχλεί από όπου και αν προέρχεται. Στη Ροδόπη όμως μέσω του τουρκικού προξενείου (που παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί κανείς δεν τολμά να το κλείσει) ασκείται η πολιτική Ερντογάν, που εργαλειοποιεί τη θρησκεία -όπως συμβαίνει και στην Τουρκία που μετατρέπεται σε ισλαμοφασιστικό καθεστώς- και εργαλειοποιείται με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, που θα κάνουν τη Θράκη μας Ντονέτσκ….

Στη Ροδόπη υφίσταται εθνικός κίνδυνος, κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας, ο οποίος δεν προέκυψε βέβαια ξαφνικά φέτος επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα εκεί, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι συσσωρεύονται αυτές οι προϋποθέσεις. Δυστυχώς όμως αυτόν τον κίνδυνο το πολιτικό σύστημα, δεν έχει προσπαθήσει καν τον μετριάσει. Από ποιους κινδυνεύει περισσότερο η πατρίδα; Από μερικούς ζηλωτές καλογέρους στο Άγιο Όρος και ένα 3% πλανημένων πιστών ή από τον Ερντογάν που μας έκανε συστάσεις για το ποιον να μην ψηφίσουμε και το πέτυχε μόνο εκεί που εργαλειοποίησε τη θρησκεία;