Να εξηγήσει ο Μαραντζίδης στον Τσίπρα ότι πρέπει να… μετακομίσει στο ΠΑΣΟΚ

Η είδηση της αξιοποίησης του Νίκου Μαραντζίδη από τον Αλέξη Τσίπρα, σε επιτελικό πόστο για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, προκαλεί χαμόγελα.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει όλες τις σωστές κινήσεις τη λάθος στιγμή. Και πλέον, δεν μπορεί να διορθώσει τη ζημιά που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του.

Ο Νίκος Μαραντζίδης όπως και αρκετοί ακόμη μετριοπαθείς και ικανοί, έπρεπε να είχαν πρωταγωνιστεί στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κεντρώο κόμμα, μετά την ήττα στις εκλογές του 2019.

Αντί για αυτή τη μετάβαση, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να παραμείνει όμηρος του περιθωρίου, ασυνάρτητων φορέων “περίεργων” απόψεων και ατελών προσωπικοτήτων που θεωρούν ότι ο όρος “βουλεύτρια” συνιστά… νίκη του γυναικείου κινήματος και ουσιαστική αλλαγή.

Ακόμη και σήμερα πάντως, ο Νίκος Μαραντζίδης διατηρεί μια πρόσθετη χρησιμότητα. Να εξηγήσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να… μετακομίσει στο ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνος του. Μαζί με όλον τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναγκαία αυτοδιάλυσή του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, δεν ήταν Αριστεροί. ΠΑΣΟΚ ήταν. Και ήδη επιστρέφουν στη βάση τους.

πηγή : ysterografa.gr