«Καρότο και μαστίγιο» από Μητσοτάκη για τη «Νίκη»

Νέα Δημοκρατία εναντίον … Νίκης! Απίθανο αλλά αληθινό. Το τι γίνεται στο παρασκήνιο δεν λέγεται. Η πιο ενδιαφέρουσα και αναμενόμενη εξέλιξη – γιατί τα άλλα εμπίπτουν σε άλλες αρμοδιότητες… – είναι η «ιδιωτική» επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθωνική Πολιτεία. Αναμένεται – κατά τις πληροφορίες – να χρησιμοποιήσει «το καρότο και το μαστίγιο».

Ερωτήματα

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι γιατί προκρίθηκε η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Αυτός που τον συμβούλεψε θα είχε, προφανώς, κάτι υπόψη του, τι ήταν αυτό; Και ποιος ήταν ο «προξενητής»; Χρηματοδότες(;), μοναστήρια και ψηφοφόροι. Αυτά είναι τα τρία επίπεδα που αφορούν στο κόμμα του κ. Νατσιού. Αν ελέγξει τα δύο πρώτα, θα μπορέσει να ελέγξει τους ψηφοφόρους; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα!

«Υπόγειο δίκτυο»

Είναι γεγονός ότι στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο – κι αυτό ήταν το εντυπωσιακό – ο κ. Νατσιός είχε κατορθώσει να συγκροτήσει ένα «υπόγειο», και πανελλαδικής διάστασης, δίκτυο «πυρήνων», το οποίο έγινε ορατό, όταν το εντόπισαν οι δημοσκόποι. Έκανε συγκεντρώσεις με εκατοντάδες ανθρώπους σε διάφορες πόλεις, κάτω από τις «αντένες» του πολιτικού συστήματος, χωρίς να το πάρει κανείς είδηση – πχ έκανε συγκέντρωση σε ξενοδοχείο της Πάτρας με 650 άτομα!

Στο 2,94%

Η επίθεση σε μοναστήρια, μητροπολίτες και πιθανούς χρηματοδότες – τι λέτε – θα επηρεάσει ή όχι αυτή την ιδιότυπη στράτευση των ψηφοφόρων τους; Και τελικώς το ποσοστό του δεν είναι 2,92%, αλλά 2,94%….

πηγή : ot.gr