Τα πρώτα στοιχεία των δημοσκοπήσεων: Απευθείας μετακινήσεις από ΣΥΡΙΖΑ σε Πλεύση Ελευθερίας

Οι πρώτες μετρήσεις και το αστάθμιστο δείγμα των μετρήσεων δείχνει τη Νέα Δημοκρατία κοντά στο 45% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17%

Εντύπωση προκαλούν ακόμα και στους δημοσκόπους, τα πρώτα στοιχεία από τις μετρήσεις που γίνονται εν όψει του νέου κύματος ερευνών της κοινής γνώμης για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει νέα άνοδο και να προσεγγίζει το 45%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση έχει πέσει στο 17%.

Αν και είναι δύσκολο να βγει με βεβαιότητα συμπέρασμα, καθώς αυτά τα στοιχεία είναι από τα αστάθμιστα νούμερα των μετρήσεων, προκύπτει σαφώς- όπως γράφει το #bigmouth του #PowerGame- ότι η Νέα Δημοκρατία έχει περαιτέρω αύξηση των ποσοστών της και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσυσπείρωση, σε βαθμό που να προκαλεί ανησυχία στην Κουμουνδούρου.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει διαρροές προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της Πλεύση Ελευθερίας, διαρροές που φθάνουν το 2%, με αποτέλεσμα η Πλεύση να προσεγγίζει πλέον το 5% στην πρόθεση ψήφου. Γι αυτό και όπως σημειώνει η στήλη, ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να αρχίσει να επιτίθεται στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη λογική ότι η ψήφος προς το κόμμα της είναι χαμένη ψήφος κτλ.

Σημειώνεται ότι η στήλη #bigmouth, ήταν η μόνη που έπιασε με ακρίβεια τουλάχιστον το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τότε έγραφε συγκεκριμένα, ότι ο δημοσκόπος φίλος του συντάκτη της στήλης, δυσκολεύεται να πιστέψει τα στοιχεία, αφού το αστάθμιστο δείγμα δίνει στη Νέα Δημοκρατία 41% και στον ΣΥΡΙΖΑ 17%. Και όλα αυτά δυο ημέρες προ των εκλογών. Στη Νέα Δημοκρατία το αστάθμιστο δείγμα έπεσε μέσα, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε στις εκλογές 20%, τον έβρισκε δηλαδή η δημοσκόπηση λίγο πιο κάτω απ΄ότι προέκυψε τελικά από τις κάλπες.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις, με σταθμισμένα φυσικά τα αποτελέσματα και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τις επιδόσεις των κομμάτων.

πηγή : thetoc.gr