Με τη Θράκη ας μην ασχολούνται μόνο προεκλογικά

Συνεχίστηκε και χθες η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατήγορησε εκ νέου και μάλιστα με δριμύτητα ότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, είναι “ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου” και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία της ΝΔ καθώς «δεν ανέχεται κανένα άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη». «Δεν διστάζουν να παίξουν ακόμη και το επικίνδυνο χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας κατάφωρα την δημοκρατική ψήφο των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Καλόν είναι αμφότεροι να βγάλουν το ζήτημα της Ροδόπης από την προεκλογική του αντιπαράθεση. Γιατί, δυστυχώς το Κράτος τα τελευταία πολλά χρόνια «απουσιάζει» από την περιοχή, αφήνοντας «χώρο» στο τουρκικό προξενείο. Το 2015 στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είχαν γίνει διάφορα από το τουρκικό προξενείο, προκειμένου η ΝΔ να χάσει την έδρα και τελικά ο νομός να εκλέξει τρεις μουσουλμάνους βουλευτές. Τότε όμως η ΝΔ δεν είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο…

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, που ψάχνει και τα αίτια της εκλογικής του ήττας, ας μην θεωρεί ότι το μήνυμά του «πέρασε» μόνο στο λαό της Ροδόπης και η υπόλοιπη Ελλάδα είναι… χαζή και δεν το κατάλαβε… Με τη Θράκη που το τουρκικό προξενείο τη φαντάζεται ως το νέο Κόσσοβο, ας ασχοληθούν τα κόμματα μετεκλογικά, όχι προεκλογικά.