Με ή χωρίς γραβάτα κρατισμό (λίγο ή πολύ) βγάζει η κάλπη

«Κι εγώ θα μπορούσα να πω ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι Τσίπρας με γραβάτα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν στην τελευταία του συνέντευξη του αναφέρθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η ΝΔ αποτελείται από «λαϊκιστές με γραβάτα».

Τελικά στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος των διαφορών μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων είναι διαφορές περιτυλίγματος και αισθητικής. Γιατί το μεγαλύτερο κόμμα από όλα στην Ελλάδα είναι ο κρατισμός, που ενυπάρχει σε όλα τα κόμματα με διαφορές εντάσεως.

Δεν έκανε και η ΝΔ επικαλούμενη την κρίση της πανδημίας και του πληθωρισμού στη συνέχεια μια ακατάσχετη επιδοματική πολιτική, αυτό δηλαδή για το οποίο κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά του επικαλούνταν το μνημόνιο και την ανάγκη να σταθεί η κοινωνία όρθια; Θα μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει και το Μητσοτάκη «Τσίπρα με γραβάτα»….

Δεν είναι τυχαίο που η προεκλογική συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα ζητήματα των φόρων και των εισφορών. Τσακώνονται για το πως θα φορολογήσουν τον πλούτο (ό,τι θεωρεί ο καθένας πλούτος). Το πως θα δημιουργηθεί συνολικά περισσότερος πλούτος στη χώρα δεν τους απασχολεί και τόσο…