Βόνιτσα : Μελέτες για τη διάθεση νερού για άρδευση θα πραγματοποιήσει η Nestle

Την αγαστή συνεργασία τους που κρατάει πολλά χρόνια συνεχίζουν με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας και η μεγάλη πολυεθνική εταιρεία Nestle που ως γνωστόν διατηρεί το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ στο Μοναστηράκι.

Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί με μία πολύ μεγάλη μελέτη που θα εκπονήσει η εταιρεία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα η NESTLE θα κάνει μια μελέτη για την διάθεση του επεξεργασμένου νερού (προς άρδευση) από τους βιολογικούς σταθμούς του Δήμου και θα την παραδώσει στο Δήμο.

Η NESTLE ζήτησε από όλους τους Δήμους σε όποια χώρα διαθέτει εργοστάσιο μελέτες και μετά από αξιολόγηση επέλεξε με ποιους από αυτούς θα συνεργαστεί για την πραγματοποίηση των μελετών.Ανάμεσα σε αυτούς τους Δήμους και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ο οποίος επιλέχθηκε από την NESTLE για τις συγκεκριμένες μελέτες.

Για αυτό τον λόγο, αλλά και για άλλα θέματα πραγματοποιήθηκε και στο Δημαρχείο συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τον Νίκο Θαλασσινό, διευθυντή του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ και τον Δημήτρη Χανιόγλου, Business Executive Officer της Nestlé Waters Greece.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί Μελέτη σκοπιμότητας για να διαπιστωθεί ποιός από τους 2 ΕΕΛ παρουσιάζει τα περισσότερα πλεονεκτήματα για την διάθεση του επεξεργασμένου νερού προς άρδευση. Ακολούθως θα γίνουν οι υπόλοιπες μελέτες για τον Βιολογικό που θα έχει επιλεγεί από το μελετητικό γραφείο που έχει εκπονήσει την Μελέτη.