ΠΑΣΟΚ: Κανένα όνομα μέχρι στιγμής για τη Δυτική Ελλάδα

Χθες ανακοινώθηκε και συνεδρίασε μάλιστα για πρώτη φορά, η επιτροπή αυτοδιοίκησης του κόμματος, υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη με τη συμμετοχή έμπειρων αλλά και νέων στελεχών.

Στην παρθενική συνεδρίαση όπου έγινε μια πρώτη καταγραφή των δεδομένων – αρχικά στις περιφέρειες – χωρίς να πέσουν ονόματα στο τραπέζι.Κοινός τόπος των 16 της επιτροπής αυτοδιοίκησης ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει τη μάχη στις περιφέρειες με ευρύτερα σχήματα – χωρίς κεντρική συμφωνία με άλλο κόμμα και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ – με υποψηφίους που να έχουν πολιτική σηματοδότηση.

Μέχρι στιγμής στην πρώτη αυτή φάση φαίνεται να έχουν κλειδώσει κάποιοι υποψήφιοι τους οποίους θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χρήστος Παπαστεργίου στην Κεντρική Μακεδονία και ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη.Από εκεί και πέρα για τουλάχιστον έξι περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει κλειδώσει κάποιο όνομα, ούτε έχει ακουστεί κάποιο.

Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν μίνι περιφερειακές συσκέψεις με επικοινωνίες της επιτροπής με στελέχη συγκεκριμένων περιοχών και το επόμενο δεκαήμερο θα διεξαχθούν τηλεδιασκέψεις με στελέχη σε κάθε περιφέρεια, ώστε να υπάρξει η συνολική εικόνα.

Στόχος είναι να συζητηθούν οι περιφέρειες και οι μεγάλοι δήμοι αρχικά και κατόπιν να εξεταστούν οι πιο μικροί δήμοι. Άλλωστε, ο χρόνος πιέζει καθώς οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν ως τις 31 Αυγούστου. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η Χ. Τρικούπη δεν επιθυμεί διακαώς να δώσει χρίσματα. Εξάλλου, όσοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για δήμο ή περιφέρεια – και έχουν ελπίδες εκλογής – έχουν ήδη κινηθεί, οπότε το όποιο «χρίσμα» μόνο συμπληρωματικά θα έρθει.