O «άγνωστος Χ» του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο

Συζητήσεις, διεργασίες, ζυμώσεις αλλά ακόμη χωρίς αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα Δημάρχου για το Δήμο Αγρινίου. Και κάπως έτσι η ατάκα του Νίκου Ανδρουλάκη για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό κατά την προεκλογική περίοδο έγινε μια πραγματικότητα για το κόμμα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και όχι μόνο στο Αγρίνιο, που μπορεί να είναι για ένας μεγάλος και ιστορικός για τα δεδομένα του κόμματος Δήμος, αλλά δεν παύει να είναι ένας επαρχιακός Δήμος. Ο «άγνωστος Χ» για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας, που εκεί τα πράγματα είναι περισσότερο πολιτικά και κομματικά. Ακόμη και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πάντως αυτή τη στιγμή λέγεται στους διαδρόμους του κόμματος ότι το ΠΑΣΟΚ ιδανικά θα ήθελε στους μεγάλους Δήμους, δηλαδή στη Δυτική Ελλάδα, σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο να έχει έναν υποψήφιο Δήμαρχο με το δικό του «χρίσμα» – στήριξη. Μένει να δούμε αν στο τέλος θα τα καταφέρει.

Πάντως η όλη δυστοκία έχει αρχίσει να φέρνει μουρμούρα σε επίπεδο τοπικών στελεχών, καθώς λέγεται ότι ναι μεν καλώς δόθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα το βάρος στη μάχη των εθνικών εκλογών, όμως παράλληλα θα έπρεπε σε κάποιο βαθμό να είχε «προλειανθεί» το έδαφος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, από τη στιγμή μάλιστα που υποτίθεται ότι το κόμμα, ποτέ δεν απώλεσε τις «ρίζες» του στις τοπικές κοινωνίες μέσω του αυτοδιοικητικού βραχίονα.