Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας : Παρούσα ξανά με Β. Χατζηλάμπρου η «Αντίσταση Πολιτών»

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια!»

Η περιφερειακή παράταξη Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας σε συνέλευσή της που πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πάτρας, σε κλίμα αισιοδοξίας, όπου η παρουσία της νεολαίας ήταν εντυπωσιακά πολυπληθής κι ενθουσιώδης, σχεδίασε το εκλογικό της πλάνο για τις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτώβρη 2023.

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου που θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης ήταν ο βασικός εισηγητής, αναφέρθηκε στη δράση της παράταξης στη διάρκεια της τετραετίας που εκπνέει, όπου τα προβλήματα ήταν οξυμένα για την κοινωνία σε οικονομικό(ακρίβεια, ανεργία), υγειονομικό, περιβαλλοντικό, ενεργειακό επίπεδο αλλά και για τη χώρα και το διεθνές περιβάλλον της. Ανέλυσε τους λόγους που η παράταξη όχι μόνο να είναι παρούσα και αξιόμαχη στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, αλλά και να πραγματοποιήσει άλμα στη μαζικότητά της, στη συνοχή της και στην ποιοτική-αποτελεσματική λειτουργία της για να μπορεί να αντιπαλέψει, με συμμάχους τα κοινωνικά κινήματα, τα προβλήματα μέσα κι έξω από το Περιφερειακό συμβούλιο.

Τοποθετήθηκαν πολλά μέλη της παράταξης από όλη την Περιφέρεια και πλούτισαν τη συζήτηση με τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους. Κοινό στοιχείο όλων των τοποθετήσεων ότι η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας πρέπει και μπορεί να εκφράσει όλη τη σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερά και τους κοινωνικούς της συμμάχους(εργαζόμενους, επαγγελματίες, αγρότες, νεολαία) και να αποτελέσει την πραγματική αντιπολίτευση στην πλειοψηφία της Περιφέρειας αλλά και στις άλλες παρατάξεις που συναινούν, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα βαδίζει στην καταχνιά των νωπών άσχημων για την αριστερά αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούνται σε συμπόρευση όλες οι δυνάμεις που συναντηθήκαμε στους κοινωνικούς αγώνες αλλά και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αποφασίστηκε συγκρότηση επιτροπής προγράμματος και χρονοδιάγραμμα συγκρότησης του ανανεωμένου ψηφοδελτίου στους τρεις νομούς (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας), μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Αντίστοιχες συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία.