Χρήστος Κωστακόπουλος: Δεν μπορεί ο Καρπέτας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και να λέει είμαστε και εμείς ΠΑΣΟΚ

Πυρά κατά της Περιφερειακής Αρχής για την αντιπλημμυρική θωράκιση

Στο «Δυτικά Fm 92,8» ενόψει των περιφερειακών εκλογών μίλησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε» Χρήστος Κωστακόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Παπαδάκη «Πίσω απ’ τις γραμμές» αρχικά θέλησε να μιλήσει για τη φυσιογνωμία της παράταξης της οποίας ηγείται ο Σπύρος Σκιαδαρέσης, ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς είμαστε οι άνθρωποι που το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύτηκε να πάρει την παράταξη στην πλάτη του στη Δυτική Ελλάδα». Ο Χρήστος Κωστακόπουλος εξήγησε ότι ο Κώστας Καρπέτας, που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ παραπλανεί τους πολίτες. «Δεν θα αφήσουμε κανένα να παραπλανήσει τους πολίτες λέγοντας “και εμείς ΠΑΣΟΚ είμαστε” ή “και εμείς περάσαμε από το ΠΑΣΟΚ”» είπε ο Χρήστος Κωστακόπουλος και τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μόνο την υποψηφιότητα του Σπύρου Σκιαδαρέση. Χαρακτήρισε μάλιστα ευθέως την τακτική του Κώστα Καρπέτα ως εξαπάτηση. «Δεν μπορεί να έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να λέει είμαστε και εμείς ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Κωστακόπουλος από τις έως τώρα περιοδείες εκτίμησε ότι υπάρχει μια μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες για την παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πρόκειται και για πολίτες πέρα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής Φαρμάκη ο Χρήστος Κωστακόπουλος τόνισε ότι «στην παράταξή μας δεν είμαστε μηδενιστές, προφανώς και υπήρξαν θέματα θετικά στην Περιφέρεια και η παράταξή μας επέδειξε πνεύμα συναίνεσης, αφού οι αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή ή το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν ομόφωνες». Όμως σύμφωνα με το Χρήστο Κωστακόπουλο η περιφερειακή αρχή δεν επεδίωκε πάντα τη συναίνεση. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα το πρόγραμμα πολιτισμού και τουρισμού, το οποίο «αφού ήρθε χωρίς διαβούλευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δεν πέρασε, η Περιφερειακή Αρχή αντί να κάνει διαβούλευση προτίμησε να το σπάσει σε εκατοντάδες κομμάτια και να το περάσει στην Οικονομική Επιτροπή. Εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε στη λογική «δίνω όσα θέλω, όπου θέλω, σε όποιο πολιτιστικό σύλλογο ή σωματείο, χωρίς να ρωτήσω κανένα».

Μάλιστα ο Χρήστος Κωστακόπουλος πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως από τη στιγμή που ο νομοθέτης έδωσε τη δυνατότητα στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές να περνούν θέματα μέσα από την Οικονομική Επιτροπή, εκεί ακριβώς άρχισε να γίνεται η κατάχρηση.

«Γίνεται πολιτική Μαυρογιαλούρου με τις αποκαταστάσεις»

Ο Χρήστος Κωστακόπουλος έκανε ακόμη ειδική αναφορά στα έργα των αποκαταστάσεων από φυσικές καταστροφές εκτελέστηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δημοπρατήθηκαν με την έκτακτη διαδικασία, γεγονός που η παράταξή του καταψήφισε.

«Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε έργα που η ζημιά έγινε το 2020 και το 2021 και τα φέρνουμε το 2023 με το άρθρο 32» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κωστακόπουλος εκτιμώντας παράλληλα ότι εδώ υπάρχει ένα «κενό» στο νόμο και να προβλέπει αυτή τη διαδικασία για κάποιους μήνες μετά και όχι για χρόνια. Η Περιφέρεια βέβαια επικαλείται μεταξύ άλλων το γεγονός ότι συχνά τα χρήματα από το κεντρικό Κράτος για αποκαταστάσεις πιστώνονται με καθυστέρηση. «Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί μόλις έρθουν τα χρήματα θα πρέπει να δώσω στον τάδε ή στο δείνα ένα εκατομμύρια για να καθαρίσει το ρέμα» αντέτεινε ο Χρήστος Κωστακόπουλος και υπογράμμισε ότι το μείζον είναι ότι δεν έχει γίνει καμία σοβαρή μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Αντιθέτως, σύμφωνα με το Χρήστο Κωστακόπουλο «γίνεται πολιτική Μαυρογιαλούρου, λέμε «το ρέμα θα στο καθαρίσω εγώ, στέλνω ένα μηχάνημα» και αυτό είναι. Δεν υπάρχει προγραμματισμός. Θα έπρεπε η Περιφέρεια με τη συνδρομή ενός επιστημονικού φορέα να είχε κάνει μια μεγάλη μελετητική διαδικασία για το πώς θα αντιδράσει η περιοχή σε μια μεγάλη πλημμύρα».
Ο Χρήστος Κωστακόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μόνιμες λύσεις και όχι να «ανοίξουμε» λίγο το ρέμα. «Αν θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα θα πρέπει να αλλάξουμε λογική» πρόσθεσε γιατί η αποσπασματική αντιμετώπιση δεν συνιστά σχέδιο για τη θωράκιση της περιοχής.

Τέλος ο Χρήστος Κωστακόπουλος απαντώντας στη ρητορική που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο νυν και εκ νέου περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε» ανέφερε ότι είναι τουλάχιστον εγωιστικό το διακύβευμα που θέτει ο κ. Φαρμάκης. «Οι λογικές ή εμείς ή το χάος, δεν μας ακουμπούν ούτε εμάς, ούτε τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Κωστακόπουλος και πρόσθεσε : «Η Δυτική Ελλάδα δεν θα πάει πίσω, με εμάς στο τιμόνι η Περιφέρεια θα είναι πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική και θα διαβουλεύεται πολύ περισσότερο με τους φορείς της περιοχής».