Ανυπότακτο Αγρίνιο «για τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ πολιτικής και επικοινωνίας»

Το δικό τους μήνυμα ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου έστειλαν με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του «Ανυπότακτου Αγρινίου».
Στο πάνελ συμμετείχαν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Μερμίγκης, ο νυν δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Τηλιγάδας και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος κατσιπάνος και Καίτη Λογκιζίδου.

Αρχικά μίλησε ο Γιώργος Κατσιπάνος καλώντας τους πολίτες να ενστερνιστούν την πρόταση του «Ανυπότακτου Αγρινίου» υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια που η παράταξη εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο έχει δώσει το παρών σε όλες τις μάχες στο δημοτικό συμβούλιο επιδιώκοντας όμως πρωτίστως την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα τεκταινόμενα του δήμου.

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Τηλιγάδας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θέτει ο εκλογικός νόμος για την συμμετοχή μικρότερων παρατάξεων στα κοινά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία ήταν εξόχως δύσκολη και παρατηρώντας πώς ο κάθε υπουργός που έρχεται επιδίδεται σε αλχημείες για να δυσκολέψει τη συμμετοχή στις εκλογές. Ο Λευτέρης Τηλιγάδας μετέφερε ένα από τα βασικά μηνύματα που κομίζει το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» σε σχέση με τις τοπικές κοινότητες προτείνοντας να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος μικρών και πολύ μικρών κοινοτήτων ή τουλάχιστον ένα γραφείο, που θα ασχολείται με τα προβλήματα των κοινοτήτων και όχι απλώς με το πως θα αλλάξει μία λάμπα σε ένα χωριό. Πήρε ως παράδειγμα τη δική του υποψηφιότητα στην τοπική κοινότητα Αφράτου, με την οποία ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση, προκειμένου να θίξει το γεγονός πως αυτοί που σχεδιάζουν τους εκλογικούς νόμους και γενικότερα τους νόμους θέλουν τα χωριά να είναι απλώς εκλογικά κέντρα και στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν με αποτέλεσμα την ερήμωση της υπαίθρου. Ο Λευτέρης Τηλιγάδας παρατήρησε ότι και σε άλλα ψηφοδέλτια υπάρχουν υποψήφιοι σε κοινότητες, οι οποίοι όμως ζουν στο Αγρίνιο, πράγμα που εκτίμησε ότι δείχνει πώς η αδιαφορία για την ύπαιθρο είναι γενικευμένη, για αυτό και κάλεσε τους κατοίκους των κοινοτήτων να ψηφίσουν «ανυπότακτα».

Ο Λευτέρης Τηλιγάδας σχολίασε ακόμα την τελευταία ομιλία του νυν δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου και τις αναφορές του για συνονθύλευμα συμφερόντων που θέλουν να τον ρίξουν. Πρέπει να ξαναβρεί την ψυχραιμία του, είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Τηλιγάδας και πρόσθεσε πως «αυτός είναι άλλος από τον Γιώργο Παπαναστασίου που γνωρίζω». «Προσβάλλει παρατάξεις, προσβάλλει ανθρώπους να λέει ότι 966 άνθρωποι έχουμε συνωμοτήσει για να τον ρίξουμε» πρόσθεσε και σχολίασε την προτροπή του δημάρχου στους πολίτες για εκλογικό χαστούκι στους αντιπάλους του, απορώντας με νόημα «αν τώρα προεκλογικά λέει «χαστούκιστε τους» σε περίπτωση που επανεκλεγεί,τι θα λέει;»

Ο Στέλιος Μερμήγκης με την τοποθέτηση του επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι η παρουσία του «Ανυπότακτου Αγρινίου» σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θέτει για μία ακόμα φορά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της πολιτικής και της επικοινωνίας. Όπως εξήγησε ο ίδιος οι προσδοκίες για το δήμο από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» έρχονται μέσα από ένα συλλογικό τρόπο και όχι μέσα από τις φιλοδοξίες ενός ηγέτη.

Σχολίασε επίσης τα προεκλογικά προγράμματα των υπολοίπων παρατάξεων λέγοντας ότι στα έντυπα τους λένε τα ίδια για «πράσινες» και «έξυπνες» πόλεις και πως όλα αυτά είναι ένα γράμμα κενό περιεχομένου, αφού δεν αγγίζουν τα επίδικα της καθημερινότητας των πολιτών και της αυτοδιοίκησης. «Σε κανένα δήμο δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός και ιεράρχηση των αναγκών, ο δήμος αναγκάζεται να γίνεται κυνηγός προγραμμάτων για ανάγκες περισσότερο ή λιγότερο αναγκαίες. Δεν είναι δυνατόν για την πολιτική προστασία να δίνονται 230.000 ευρώ και για δράσεις όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα. το open mall ή το ηλιακό δένδρο να δίνονται εκατομμύρια», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ερωτηθείς σχετικά μάλιστα ο Στέλιος Μερμίγκης είπε ότι το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» σε περίπτωση που βρίσκονταν στη διοίκηση του ΕΣΠΑ, δεν θα αρνούνταν τους κοινοτικούς πόρους, αλλά η προτεραιότητά μας, δεν θα ήταν να γίνουμε απλώς διαχειριστές του πλούτου ή της φτώχειας του ΕΣΠΑ, αλλά να επικοινωνήσουμε στην κοινωνία το γεγονός ότι μία σειρά από βασικές υποδομές δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες.

Τέλος από την πλευρά της η Καίτη Λογκιζίδου υπογράμμισε ότι για το «Ανυπότακτο Αγρίνιο η αυτοδιοίκηση σημαίνει άμεση δημοκρατία, συμμετοχικός προϋπολογισμός, λαϊκές συνελεύσεις, έτσι ώστε ο πολίτης να μπορεί να διαμορφώνει τις αποφάσεις». «Θέλουμε να αλλάξουμε την κανονικότητα που μας έχει έχουν επιβάλει» είπε χαρακτηριστικά.

Ανυπότακτο Αγρίνιο