Το τάξιμο για τον «αντ’ αυτού»

Υπάρχουν όχι ένας, δύο ή τρεις, αλλά καμιά δεκάρια άνθρωποι εδώ στο Αγρίνιο, που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν ακούσει από επικεφαλής δημοτικών ψηφοδελτίων ή από φερόμενους επικεφαλής, να τους τάζουν τα πάντα, προκειμένου να «λαμπρύνουν» το ψηφοδέλτιό τους με τη συμμετοχή τους.

Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα! Γιατί, το… θαμπό «δακτυλίδι» της επόμενης μέρας για το 2028… πέφτει λίγο μακριά, οπότε το τάξιμο ξεκινά από το πόστο του αναπληρωτή δημάρχου. Και το πόστο αυτό κάποιος δεν το έταξε απλώς στα χαρτιά, το έταξε στην πράξη με την ατάκα «εσύ θα είσαι ο de facto δήμαρχος»… παραδεχόμενος έτσι ότι ο ίδιος θα είναι διακοσμητικός…

Άλλος έταξε ότι μετά την συμπλήρωση τριών ετών, καθώς η νέα θητεία είναι πενταετής, θα παραιτηθεί από δήμαρχος και το δακτυλίδι της διαδοχής θα το παραδώσει στα τέλη του 2026… Έθεσε και χρονοδιάγραμμα… για να γίνει πειστικός!

Δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι ευκολόπιστοι στο τάξιμο… Και πολλοί από τους δημοτικούς μας παράγοντες… Κάπως έτσι έκλεισαν κάποιες θέσεις σε ορισμένα ψηφοδέλτια.