Φουλ επίθεση Λύρου σε Διαμαντόπουλο: «Κυνηγούσε τις έμμισθες θέσεις»

Κώστας Λύρος: Ο κ. Διαμαντόπουλος δεν χωρούσε στο δικό μας κοστούμι των αξιών…

«Το αποτέλεσμα της 8 Οκτωβρίου ήταν ένα καθαρό μήνυμα όλων μας για να συνεχίσουμε αυτό που ονειρευτήκαμε μαζί. Να περπατήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που εδώ στο Νεοχώρι, στις Οινιάδες μας πήγατε πολύ ψηλά». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του χτες το βράδυ από το Νεοχώρι και τους Οινιάδες ο Κώστας Λύρος που ενώπιον εκατοντάδων Οινιαδιτών αποκάλυψε τόσο το διακύβευμα της επόμενης ημέρας για τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου όσο και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον αντίπαλό του.

«Το δίλημμα της Κυριακής είναι η επιλογή του προσώπου που θα βρεθεί στο τιμόνι του δήμου. Οι δημότες καλούνται να επιλέξουν το πρόσωπο με εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα εγγυηθούν την σταθερότητα και την ευημερία στον τόπο», είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στην πορεία του ανθυποψήφίου του, την αποχώρησή του από το συνδυασμό του τέως Δημάρχου, την προεκλογική συμπόρευση μαζί του και την αποπομπή του έξι μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων τούτης της δημοτικής αρχής.

«Μετά από έντονη αξιολόγηση, έπρεπε να αποχωρήσει και από τον συνδυασμό μας. Τώρα διεκδικεί την ηγεσία του Δήμου με όλη αυτή την παρακαταθήκη. Έναν υποψήφιο που στη μικρή πολιτική διαδρομή κυνηγούσε την εξουσία …κυνηγούσε τις έμμισθες θέσεις. Μεσούντων των κρίσεων και της ανεργίας εκείνος εξασφάλιζε και εξασφαλίζει δουλειές μέσα από την εμπλοκή του στα κοινά. Εξυπηρετούσε τα συμφέροντά του κι όχι των δημοτών όπως θέλει να λέει», τόνισε ο Κώστας Λύρος.

«Είναι αλήθεια ότι δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με δύο Δημάρχους. Ήταν και οι δύο λάθος; Και καλά, με εμάς δεν τον χωρούσε το κοστούμι των αρχών και των αξιών μας ….με τον πολιτικό του μέντορα όμως γιατί έδειξε τόση αχαριστία; Τώρα δοκιμάζει την τύχη του για να διοικήσει τον Ιερό Δήμο μας. Με το αφήγημα του νέου, αλλά χρησιμοποιώντας παλιές συνταγές, αυτές που βούλιαξαν τον τόπο. Αυτές τις γνωστές πρακτικές, επενδύουμε στον διχασμό, λάσπη στον ανεμιστήρα, στην πόλωση. Ποιος μπορεί να τον εμπιστευτεί; Με ποια αξιοπιστία, με ποια διαδρομή;», διερωτήθηκε επιδοκιμαζόμενος.

Συνεχίζοντας καυτηρίασε την διαδικτυακή τρομοκρατία και το bullying που ασκείται από αντιπάλους το τελευταίο διάστημα ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και τα στελέχη του δεν θα λάβουν μέρος στο τοξικό περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι πολιτικοί αντίπαλοι. «Δεν χρειαζόμαστε κουκουλοφόρους του διαδικτύου για να μιλήσουμε. Σωπαίνουμε στον ανήθικο πόλεμο. Σεβόμαστε την αξιοπρέπεια και τον αγώνα μας. Μιλούμε από το βήμα. Δηλώνουμε ετοιμοπόλεμοι! Με το θάρρος της άποψής μας γιατί εμείς είμαστε ελεύθεροι», διακήρυξε και τόνισε ότι η εικόνα των εκβιαστών του διαδικτύου δεν εκπροσωπεί τον ίδιο και τον συνδυασμό του. «Φτάνει πια. Επιτέλους σεβασμός στον άνθρωπο. Εμάς δεν μας εκπροσωπούν αυτές οι πρακτικές και δεν θα τις υιοθετήσουμε ποτέ. Είμαι περήφανος που οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον συνδυασμό μας απέχουν και καταδικάζουν αυτές τις πρακτικές», είπε.

Κλείνοντας αναφέρθηκε ξανά στην επόμενη μέρα της νέας θητείας, που ξεκάθαρα η πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στους Οινιάδες και κάλεσε όλους να κρίνουν και να συγκρίνουν διαδρομές, αφετηρίες και προθέσεις. «Είμαι βέβαιος ότι Θα μας δώσετε την εντολή να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο που αγαπάμε. Τα καλύτερα φίλοι μου είναι μπροστά. Ο δήμος δεν γυρίζει πίσω», κατέληξε.