Νοσοκομείο Αγρινίου: Εξοπλισμός ενός εκατομμυρίου μέσω ΕΣΠΑ

Η πρόταση για την προμήθεια νέου εξοπλισμού

Εξοπλισμό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ θα επιδιώξει να προμηθευτεί το νοσοκομείο Αγρινίου μέσω του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα σχετικής πρόσκλησης της Περιφέρειας με τίτλο «Ανάπτυξη του Δικτύου Μονάδων Υγείας και εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής: Κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός & Κινητές μονάδες».

Με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αγρινίου επικαιροποιήθηκαν και ιεραρχηθήκαν οι ανάγκες που υπάρχουν και αποσταλεί το σχετικό αίτημα στην 6η ΥΠΕ.

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο Αγρινίου ζήτα να προμηθευτεί:
1. Καινούργιο ψηφιακό μαστογράφο
2. Καινούργια μηχανήματα αιμοκάθαρσης αιμοδιήθησης αιμοδιαδιηθήσεις και online μεθόδων
3. Καινούργιο υπερηχοτομογράφο γυναικολογικής – μαιευτικής χρήσης
4. Αναβάθμιση του μαγνητικού τομογράφου με πηνίο κεφαλής /αυχένα/ τραχήλου και σπονδυλικής στήλης
5. Προμήθεια εξαρτημάτων και εγκατάσταση αεροσυμπιεστών για τους αναπνευστήρες της ΜΕΘ
6. Αναβάθμιση του ακτινοδιαγνωστικού εξοπλισμού
7. Μηχάνημα μέτρησης ενθοθηλιακών κυττάρων για τις ανάγκες των οφθαλμολογικών ιατρείων
8. Συσκευή έγχρωμης και αν ερυθρής φωτογραφίσεις βυθού χωρίς μυδίαση για τις ανάγκες των οφθαλμολογικών ιατρείων
9. Μηχανήματα και εξαρτήματα για οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις (οπτική βιομετρία, σύστημα απεικόνισης βυθού, διαδραστικό πρόγραμμα υποβοήθησης)
10. Προμήθεια καινούργιου χειρουργικού ΩΡΛ μικροσκοπίου

Τι χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας

Η συγκεκριμένη πρόσκληση του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας ύψους συνολικά 18εκατ. ευρώ απευθύνεται στην 6η ΥΠΕ και όλα τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και προβλέπει δράσεις υγείας με έμφαση στην ενίσχυση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων, των δομών της ΠΦΥ και της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται:
1. Αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων Δομών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ (διαμόρφωση εγκαταστάσεων και προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού)
2. Την προμήθεια βιοιατρικού και λοιπού εξοπλισμού υγείας (π.χ. αξονικούς τομογράφους, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός ιατρικών και νοσηλευτικών εγκαταστάσεων, χειρουργείων κλπ)
3. την προμήθεια οχημάτων για την υποστήριξη του έργου που παρέχουν οι Κινητές Ομάδες Υγείας ΠΦΥ (ΚΟΜΥ). Έργο των ΚΟΜΥ αποτελεί «η ολοκληρωμένη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδίως οι υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου, προαγωγής και αγωγής υγείας, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης προβλημάτων υγείας, η διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, η αποκατάσταση και η ανακουφιστική φροντίδα στην κοινότητα, καθώς και οι κατ’ οίκον επισκέψεις σε πληθυσμούς δυσπρόσιτων ή απομονωμένων αγροτικών και ημιαστικών περιοχών». Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης της οικείας Δ.Υ.Πε., εγκρίνεται η σύσταση των ΚΟΜΥ. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται ο αριθμός των ΚΟΜΥ ανά Υ.Πε. και ο δημόσιος Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΦΠΥΥ), στον οποίο θα υπαχθούν λειτουργικά και με τον οποίο θα διασυνδεθούν (μονάδα αναφοράς). Ο τύπος των οχημάτων θα οριστικοποιηθεί μετά από εισήγηση της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας.
4. την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων, Κινητών Μονάδων και μοτοσικλετών ταχείας ανταπόκρισης που εξυπηρετούν και ενισχύουν την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας της 6ης Υ.Πε.
5. την προμήθεια εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας για τα ΚΥ και το ΕΚΑΒ της 6ης Υ.Πε. καθώς και για τα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News