«Δεν θα ακούμε το “παραμύθι” των φυλακών κάθε τόσο»: «Καμπάνα» Παπαναστασίου για Καραγκούνη

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στη συζήτηση για το Εφετείο ζήτησε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου να μην θεωρηθούν οι φυλακές ως προαπαιτούμενο για την παραμονή του Εφετείου στο Αγρίνιο, εξηγώντας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν θα χρησιμοποιηθεί ως εύκολη δικαιολογία για να φύγει το Εφετείο.

Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου πήγε και ένα βήμα παραπέρα με μια νύξη με αρκετό νόημα λέγοντας χαρα-κτηριστικά «ακούω εδώ και 10 χρόνια για φυλακές τη στιγμή που έχουμε παραχωρήσει έκταση για το σκοπό αυτό και την ίδια ώρα ζητάμε παραχώρηση έκτασης για το Επιχειρηματικό Πάρκο και η ΕΤΑΔ μας ζητά αντίτιμο. Δεν θα ακούμε κάθε τόσο αυτό το παραμύθι περί φυλάκων». Έμμεση πλην σαφέστατη η νύξη προς την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, που ήταν αυτός που είχε ζητήσει ως υφυπουργός Δικαιοσύνης την παραχώρηση έκτασης από το Δήμο για τη δημιουργία φυλακών στο Αγγελόκαστρο και σήμερα μάλιστα τυγχάνει και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της βουλής για τα σωφρονιστικά καταστήματα. Kαι φυσικά απολύτως δικαιολογημένη επί της ουσίας η αναφορά του Δημάρχου και η… σύγκριση των δύο υποθέσεων, φυλακές και Επιχειρηματικό Πάρκο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κατά τη συζήτηση.

Όμως αναφορά αυτή του Δημάρχου Αγρινίου δεν αφορά μόνο τον Κώστα Καραγκούνη, αλλά επεκτείνεται ουσι-αστικά στο σύνολο της ασκούμενης πολιτικής για την Αιτωλοακαρνανία από την πλευρά της Κυβέρνησης. Η διαφαινόμενη απώλεια του Εφετείου από την αντιπολίτευση θα «χρεωθεί» στη θητεία Παπαναστασίου ως μια «ήττα» της πόλης. Τη στιγμή μάλιστα που κανένα από τα άλλα μεγάλα θέματα της περιοχής δεν έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ: τίποτα χειροπιαστό για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και γενικότερα για το διαγώνιο άξονα, καμία αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αγρινίου, τίποτα για τα αρδευτικά έργα, τίποτα για το Επιχειρηματικό Πάρκο, τίποτα ακόμη και για τα δευτερεύοντα θέματα, όπως η παραχώ-ρηση του Καπνικού Σταθμού και κερασάκι στην τούρτα η επαναφορά της εκτροπής του Αχελώου στα Σχέδια των υδάτων.

Και για όλα αυτά τα τίποτε… ενίοτε πετάμε και μια μπηχτή…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News