Τορεχόν: «Το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας μου»

Για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του Πέδρο Σίλβα Τορεχόν θα μείνει το χθεσινό (4/1) ματς του Αγρινίου, όπου ο Παναιτωλικός επικράτησε 3-2 του Πανσερραϊκού και ξεκίνησε… με το δεξί τη νέα χρονιά, καθώς ο Αργεντινός μπακ σημείωσε χατ-τρικ (!) και οδήγησε τα «καναρίνια» σε μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη.

Βέβαια για τον 26χρονο ακραίο οπισθοφύλακα που είναι «απόφοιτος» των ακαδημιών της Μπόκα Τζούνιορς και μεταξύ άλλων θήτευσε στο παρελθόν στην Μίντλεσμπρο δεν περιμέναμε τη συγκεκριμένη του εμφάνιση για να αντιληφθούμε την αξία του αφού από την αρχή της σεζόν ξεχώριζε αισθητά, όμως αυτό που έκανε στον συγκεκριμένο αγώνα πάει σε… άλλο επίπεδο.

Αν και αριστερός μπακ βρήκε τρεις φορές δίχτυα και… έγραψε ιστορία. «Ηταν το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας μου. Σίγουρα», είπε χαρακτηριστικά στο Gazzetta και η επόμενη απορία μας είναι μάλλον εύλογη. Βλέπετε σκόραρε με το αριστερό, με το δεξί αλλά και με κεφαλιά, δηλαδή με τρεις διαφορετικούς τρόπους και δεν γίνεται να μην τον ρωτήσουμε πιο είναι το «καλό» του σημείο. «Με το αριστερό… Με αριστερό. Αυτό είναι το ‘δυνατό’ μου όπως το λέτε (σ.σ. γέλια)».

Πλέον έφτασε τα πέντε προσωπικά τέρματα και τις τρεις ασίστ σε 15 εμφανίσεις του με τα «καναρίνια», επίδοση που επιβεβαιώνει αυτό που αντιληφθήκαμε όλοι από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο Αγρίνιο. Οτι πρόκειται δηλαδή για έναν φουλ επιθετικό μπακ. «Προτιμώ να σκοράρω, μου αρέσει Μικρός άλλωστε, όταν έπαιζα στις ακαδημίες, ήμουν στο κέντρο. Δεν έπαιζα πάντα αμυντικός. Μπακ γύρισα μετά, στην πρώτη ομάδα», μας εξήγησε. Οσο για τους παίκτες που ξεχωρίζει στη θέση του, φαίνεται πως «παίρνει» στοιχεία από πολλούς, συμπατριώτες του και μη. «Δεν έχω κάποιο πρότυπο. Μου αρέσει όμως να βλέπω ποδοσφαιριστές, όπως ο Ζόρντι Αλμπα ή o Μάρκος Ακούνια. Και τον Νικολάς Ταλιαφίκο για το πως αμύνεται».

«Θα πάμε καλύτερα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και δουλεύουμε σωστά»
Η Ελλάδα είναι ο τέταρτος σταθμός της καριέρας του, αφού εκτός της χώρας του και της Αγγλίας ήταν παλαιότερα και στην Ουρουγουάη για λογαριασμό της Μπόστον Ρίβερ. Αλήθεια όμως πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του στα μέρη μας, όπου και είναι μαζί με την σύντροφό του Γιαμίλα, στην οποία και αφιέρωσε τα γκολ που σημείωσε. «Μου αρέσει και πηγαίνουμε στο γυμναστήριο μαζί. Οχι κάτι άλλο ιδιαίτερο».

Χάρις στο αποτέλεσμα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» αλλά και ευρύτερα το καλό σερί που «τρέχει» ο Παναιτωλικός ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις και ο Τορεχόν δείχνει ακόμη πιο αισιόδοξος για το μέλλον. «Τώρα είμαστε καλά. Σταδιακά θα πάμε και καλύτερα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Δουλεύουμε σωστά και θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Κλείνοντας σταθήκαμε στην εικόνα του στο φινάλε της χθεσινής αναμέτρησης, όπου τον είδαμε να παίρνει την μπάλα και να τη φιλά, αφού αυτό ήταν το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του. «Θα την κρατήσω και θα την τοποθετήσω σε ένα σημείο στο σπίτι μου, μαζί με πράγματα που έχω ήδη ως αναμνηστικά από το ποδόσφαιρο και φυσικά θα προσθέσω και άλλα στο μέλλον. Θα είναι πάντα εκεί», ήταν τα λόγια του.

πηγή : gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News