«Τρέχει» η κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευήνου [video]

Μέχρι το τέλος της άνοιξης του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες η κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας του Ευήνου, που θα δώσει οριστική λύση στην “επανασύνδεση” της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου, μετά την ανεπανόρθωτη ζημιά που είχε υποστεί από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2021.

Οι εργασίες κατασκευής της νέας οδικής γέφυρας καθώς και όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής καθώς εξελλίσσονται με γοργούς ρυθμούς ήδη έχουν κατασκευαστεί οι πυλώνες της γέφυρας και στο βίντεο που δημοσιεύεται στο κανάλι του youtube ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΚΑΛΥΔΩΝΑ τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει και η τοποθέτηση των υποβάθρων για το κατάστρωμα της γέφυρας.

Η γέφυρα κατασκευάζεται στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της περιοχής. Έχει συνολικό μήκος 242,7 μέτρα και συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβάνοντας και τα πεζοδρόμιο), ενώ το “κατάστρωμά” της έχει πλάτος 7,5 μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας ξεκίνησε 18 μήνες μετά την καταστροφή.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Αιτωλοακαρνανία 
και τη Δυτική Ελλάδα στο ΑγρίνιοCulture.gr