Δικαστικός χάρτης : Ούτε μια κοινή δράση από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Αιτωλοακαρνανίας

Συνάντηση Παΐσιου με βουλευτές για να «μην υποβαθμιστεί το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου»

Συνάντηση με βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας είχε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστος Παΐσιος. Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση η συνάντηση έγινε με τους Μάριο Σαλμά, Κώστα Καραγκούνη, Θανάση Παπαθανάση και Χριστίνα Σταρακά.

«Στη συζήτηση που είχαμε με τους αξιότιμους εκπροσώπους του λαού μας, του λαού της Αιτωλοακαρνανίας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του προωθούμενου Δικαστικού Χάρτη. Ξεκαθαρίσαμε στους Βουλευτές μας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας να μην καταργηθεί κανένας δικαστικός σχηματισμός και σε κάθε περίπτωση να παραμείνει και επουδενί να υποβαθμιστεί στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Χρ. Παΐσιος.

Αν το αίτημα είναι “να μην καταργηθεί κανένας δικαστικός σχηματισμός”, όπως αναφέρεται, τότε είναι απορίας άξιο γιατί αυτές οι επαφές, με διακομματικό μάλιστα χαρακτήρα, δεν γίνονται από κοινού με το Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου. Επειδή μάλλον όμως το ζητούμενο είναι “σε κάθε περίπτωση να παραμείνει και επουδενί να υποβαθμιστεί στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου”, τότε εύλογα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχουν καταφέρει να κάνουν απο κοινού συντονισμένες δράσεις ενόψει το νέου δικαστικού χάρτη.

Εν αναμονή του νέου δικαστικού χάρτη, που ακόμη δεν βγει σε διαβούλευση, είναι ευδιάκριτο ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας όλο αυτό το διάστημα που το θέμα είναι στην επικαιρότητα δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μια κοινή δράση.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr