Εκλογές ΚΕΔΕ: Στο Γ. Παπαναστασίου ποντάρει ο Κυρίζογλου για τις ψήφους της Δυτικής Ελλάδας

Το ψηφοδέλτιο της Αυτοδιοικητικής Παράταξης “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι”, με τους υποψηφίους για το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), εν’όψει των εκλογών της 2ας Μαρτίου, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στο ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. συμμετέχουν 28 Δήμαρχοι και 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι, με ισχυρή εκπροσώπηση Δήμων, όχι μόνο μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και από την Περιφέρεια και κυρίως από μικρούς ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς Δήμους.

Aπό την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας το… βάρος στο ψηφοδέλτιο του Λάζαρου Κυρίζογλου σηκώνει κατά κύριο λόγο ο δήμαρχος Αγρινίου και άλλοτε πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γ. Παπαναστασίου, που θα είναι ξανά υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Εξάλλου όπλο του Γ. Παπαναστασίου είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ χειρίστηκε πολλά σημαντικά θέματα για την Αυτοδιοίκηση σχετικά με το περιβάλλον και την ενέργεια, με χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα την προσφυγή των Δήμων της χώρας ενάντια στο τέλος ταφής απορριμμάτων.

Στο ψηφοδέλτιο του Λ. Κυρίζογλου συμμετέχει μόνο ένας ακόμη δήμαρχος από τη Δυτική Ελλάδα ο δήμαρχος Πηνειού Αλ. Καστρινός από την Ηλεία, ενώ το πάζλ από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων συμπληρώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κωνσταντίνος Σβόλης.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου πάντως με την επανεκλογή του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, εφόσον επιβεβαιωθεί η επικράτηση του Λ. Κυρίζογλου έναντι του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, που εκπροσωπεί τους αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δευτερευόντως, ευελπιστεί σε μια από τις θέσεις των αντιπροέδρων της ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr