To project Nautilus στο Πλατυγιάλι

Και το όνομα αυτού Nautilus! Η επένδυση των εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Πλατυγιάλι του Αστακού με τη δημιουργία μαρίνας για mega yachts και πολυτελείς τουριστικές κατοικίες αναμένεται να λάβει ένταξη στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Τα πρώτα φωτορεαλιστικά σχέδια της επένδυσης, που θα διαχειρίζεται η εταιρεία “MYMAR Nautilus Investments Limited”, κυπριακή εταιρεία με υποκατάστημα στην Ελλάδα, δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του project, που ανέβηκε στον αέρα. O στόχος όπως αναφέρεται είναι μια μοναδική στο είδος της και η μεγαλύτερη βιώσιμη μαρίνα Super Yacht στη Μεσόγειο, δημιουργώντας έναν μοναδικό απόλυτο προορισμό όλο το χρόνο.

Ως συμπράττοντες στο όλο σχέδιο εμφανίζονται ο ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος ARCHIRODON και οι εταιρείες A1YACHTS και BWA που δραστηριοποιούνται στο Yacht Management.

Αυτό που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί για την κυοφορούμενη επένδυση είναι το ποιος είναι ο βασικός επενδυτής σε αυτή την επένδυση που ίσως να φτάσει και να ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ, καθώς έχει γίνει γνωστό έως τώρα ότι ένα ελληνοαραβικό κονσόρτσιουμ, που έχει αυτά τα μεγαλεπίβολα σχέδια. Από αραβικής πλευράς όμως δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη ποιος είναι ο επενδυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ένα ολόκληρο χρόνο η επένδυση είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο enterprisegreece.gov.gr, ώστε να υπαχθεί στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων. Τέτοια έγκριση μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, γιατί προφανώς κάπου “κολλάει” η όλη υπόθεση. Ενδεχομένως τα όποια εμπόδια υπήρξαν να ξεπερνιούνται πλέον και να πλησιάζει η ώρα των ανακοινώσεων…

project Nautilus

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr