Η μοναδική εξαίρεση εξοργίζει τους Μεσολογγίτες

Κήρυξαν ήδη ανεπιθύμητη την κυβέρνηση στο Μεσολόγγι

Ούτε χθες δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση ο νέος δικαστικός χάρτης. Ωστόσο τα όσα έγραφε η στήλη για «νικητή» το Αγρίνιο στο θέμα του κεντρικού Πρωτοδικείου της Αιτωλοακαρνανίας επιβεβαίωσε τρόπον τινά και σχετικό δημοσίευμα του dikastiko.gr.

Από την άλλη όμως στη μάχη της Βοιωτίας φαίνεται ότι κερδίζει η Λειβαδιά και όχι η Θήβα. Και αυτό μπορεί να μην αφορά άμεσα την Αιτωλοακαρνανία, ωστόσο δίνει ένα πάτημα στην πλευρά του Μεσολογγίου να διατυπώσει ένα μάλλον εύλογο ερώτημα. «Γιατί, να είμαστε εμείς η μοναδική πρωτεύουσα νομού σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα είναι ταυτόχρονα και έδρα του κεντρικού Πρωτοδικείου;» λένε οι του Μεσολογγίου. Και εδώ η πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα πρέπει να δώσει μιαν απάντηση. Αν και στη Βοιωτία το κεντρικό Πρωτοδικείο πήγαινε στη Θήβα και όχι στην πρωτεύουσα Λειβαδιά, η απάντηση της Κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι «εφαρμόσαμε το κανόνα για κεντρικό Πρωτοδικείο στις πρωτεύουσες των νομών, με δύο εξαιρέσεις αναγνωρίζοντας κάποιες τοπικές ιδιαιτερότητες». Όταν όμως μια πόλη είναι η μοναδική εξαίρεση σε όλη την Ελλάδα αυτά «χτυπάει» κάπως άσχημα.

Έτσι αναμενόμενα ήρθε η οργισμένη αντίδραση εννέα συλλόγων και φορέων που με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης κηρύσσουν ανεπιθύμητη την κυβέρνηση στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr