Αυτοί που πανηγυρίζουν για το Πρωτοδικείο να εύχονται να αργήσει να ανοίξει θέμα για το Εφετείο

Το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη συζητήθηκε για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου το Δεκέμβριο του 2023. Τότε στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το Εφετείο Αγρινίου, καθώς δεν είχε αποσαφηνιστεί η πρόθεση της κυβέρνησης να μην «αγγίξει» τα Εφετεία της χώρας.

Η απόφαση λοιπόν που ελήφθη ήταν ο δικαστικός χάρτης της Αιτωλοακαρνανίας να μείνει ως έχει και σε σχέση με τα πρωτοδικεία της περιοχής και να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο με το Μεσολόγγι και τη Λευκάδα, προκειμένου να μην συγχωνευτεί το Εφετείο με αυτό της Πάτρας. Το κοινό μέτωπο δεν έγινε ποτέ πράξη, γιατί ξεκαθάρισε η κυβέρνηση την πρόθεση της να μην «αγγίξει» τα Εφετεία και όταν η κουβέντα πήγε στα πρωτοδικεία ο καθένας «κοίταξε» το χωριό του.

Τώρα το νομοσχέδιο το έχουμε μπροστά μας και αναζητούμε μία επίσημη αντίδραση από τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου. Δεν υπάρχει όμως και αυτό είναι η απόδειξη για πολλά. Ανεπίσημα βέβαια υπάρχουν πολλοί πανηγυρισμοί και αναρτήσεις για το πόσο ευχάριστη είναι η είδηση του νέου δικαστικού χάρτη για το Αγρίνιο. Πανηγυρίζουν λοιπόν κάποιοι που η Πέλλα με 125.000 πληθυσμό έχει δύο αυτόνομα Πρωτοδικεία και η Αιτωλοακαρνανία έχει με 190.000 πληθυσμό ένα Πρωτοδικείο, αλλά αυτό το έχεις το Αγρίνιο.

Ας ελπίσουμε όταν θα ανοίξει το θέμα των Εφετείων, γιατί μοιραία κάποια στιγμή θα ανοίξει, να έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να μην βρίσκονται στα δημοτικά δρώμενα του Αγρινίου αυτοί που σήμερα πανηγυρίζουν για την υποβάθμιση του πρωτοδικείου Μεσολογγίου. Γιατί αυτοί που σήμερα πανηγυρίζουν ή αυτοί που θεωρούν το Μεσολόγγι χωριό ή ενορία, θα βρεθούν σε δύσκολη θέση να ζητάνε τη συμμαχία του Μεσολογγίου ή της Λευκάδας, προκειμένου να μείνει το Εφετείο στο Αγρίνιο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr