Η Σακελλαροπούλου προτίμησε ένα… μεταμοντέρνο ορατόριο από την Έξοδο του Μεσολογγίου

Εν είδει influencer ξεπέταξε με ένα post στο facebook την Έξοδο του Μεσολογγίου

Δυστυχώς για πολλοστή φορά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δείχνει ότι δεν έχει ενσυναίσθηση του θεσμού που υπηρετεί.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, έχοντας επιστρέψει από το επίσημο ταξίδι της -διακοπές σύμφωνα με κάποιους- σε Ουρουγουάη και Χιλή, προτίμησε αντί να βρεθεί στο Μεσολόγγι και στην κορύφωση των εκδηλώσεων στη μνήμη των Ελευθέρων Πολιορκημένων, να μείνει στην Αθήνα και το Προεδρικό Μέγαρο για να ακούσει στους κήπους του (φωτό) από την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μαθητές από το Ουκρανικό σχολείο Αθήνας -πάντα κολλάει κάπου και λίγη Ουκρανία- ένα μεταμοντέρνο ορατόριο με στοιχεία όπερας… σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Και βεβαίως στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας δεν χωρούσε… μια επίσημη γραπτή δήλωση της Προέδρου για τη σημαντική επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δηλαδή το γραφείο της γιατί η ίδια ούτε που θα ασχολήθηκε, αρκέστηκε σε μια απλή ανάρτηση στο facebook, ωσάν να είναι influencer και όχι ο Αρχηγός του Κράτους, ο ύπατος πολιτειακός παράγων. Και κάπως έτσι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεπέταξε το Μεσολόγγι… υποβαθμίζοντας εμφανώς την ιστορική επέτειο. Υπενθυμίζεται ότι το 2022, που επίσης η ΠτΔ δεν ήταν παρούσα στο Μεσολόγγι, επικαλούμενη πως νοσούσε από covid, είχε τουλάχιστον εκδώσει μια επίσημη γραπτή της δήλωση για την Έξοδο. Φέτος έκανε ένα post στα social media και αν η ΝΔ κάνει το λάθος να προτείνει την ανανέωση της θητείας της, του χρόνου θα ξεχάσει εντελώς την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος που καταθέτει στεφάνι την Κυριακή των Βαΐων στον τύμβο των Ηρώων του Μεσολογγίου. Και σήμερα στο Μεσολόγγι, ήταν παρόν απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς και η υπασπίστρια της Προέδρου, που κατέθεσε το στεφάνι για λογαριασμό της. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι όμως, καθώς οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και η υπασπίστρια της Προέδρου έχουν σίγουρα περισσότερη ενσυναίσθηση από την ίδια.

Δεν τυχαίο που η παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο έχει καταρρακώσει το κύρος του θεσμού και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτόν, καθώς πλέον στις δημοσκοπήσεις μόλις το 29% των πολιτών εμπιστεύεται το θεσμό της Προεδρίας και το 64% δεν τον εμπιστεύεται, όταν επί των ημερών του προκατόχου της, Προκόπη Παυλόπουλου, η εικόνα ήταν εντελώς ανάποδη…

Και δεν προέκυψε τυχαία αυτή η απαξίωση του θεσμού. Μιλάμε για την Πρόεδρο που κατεβαίνει από το βάθρο του πολιτειακού αξιώματός της για να πανηγυρίσει κυβερνητικά νομοσχέδια, όπως έκανε πρόσφατα συμμετέχοντας στα επινίκια των κυρίων Σκέρτσου και Πατέλη για το γάμο των ομοφύλων. Και από μια τέτοια Πρόεδρο, που ενεργεί κατ’ αυτόν τον ιταμό τρόπο, είναι τελικά δυστυχώς αναμενόμενο να δείχνει ασέβεια απέναντι σε ιστορικές επετείους που σημάδεψαν όχι μόνο την ιστορία, αλλά και την ίδια την ύπαρξη της χώρας.

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr