Μια έκθεση στο Αγρίνιο με τις κλασικές και μόνο γονεϊκότητες

1715539478299Η στήλη είπε να ξεδώσει από το effect της Eurovision, γιατί πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος τόσο… πολιτισμό και την πολιτικοποίηση φέτος του ευρωπαϊκού καρακιτσαριού, και την Κυριακή παρακολούθησε ένα πολιτιστικό δρώμενο στο Αγρίνιο: Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «γονεϊκότητες», που διοργανώθηκε ως προφεστιβάλικη εκδήλωση του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis.

Πρόκειται για μια άρτια έκθεση, που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης του Χρήστου Καπράλου στο Πάρκο και στην οποία εκτίθενται τα έργα 115 φωτογράφων από 24 χώρες! 1715539451553Το ενδιαφέρον της έκθεσης, σε μια εποχή που με αφορμή άλλα τρέχοντα θέματα της εποχής, όπως ο γάμος των ομοφυλόφιλων, είναι ότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν παρουσιάζουν στα έργα τους τις κλασικές γονεϊκότητες, δηλαδή τη μαμά και τον μπαμπά. Και όχι την γονεϊκότητα των δύο μπαμπάδων και των δύο μαμάδων.

Δεν ξέρουμε αν τυχόν στους διοργανωτές της έκθεσης κατατέθηκαν και τέτοια έργα και «κόπηκαν», ενδεχομένως με το σκεπτικό ότι στην αίθουσα με τα έργα του Χρήστου Καπράλου, που ύμνησε τη μάνα όσο κανείς, δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί μια φωτογραφία, που να απεικονίζει το… δικαίωμα του Μπάμπη του μπετατζή και του συντρόφου του, που θέλει να νιώσει μάνα…

1715539478291Αν τυχόν υπήρξαν και τέτοιου τύπου έργα και αποκλείστηκαν, αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, που εκτός των άλλων έδειξαν και τον απαιτούμενο σεβασμό στο χώρο που φιλοξενεί την έκθεση.

Έτσι η έκθεση αυτή εκτός από άρτια δομημένη είναι μια «απάντηση» και σε αυτή τη συζήτηση που άνοιξε το προηγούμενο διάστημα. Και αξίζει τον κόπο να την επισκεφθεί κανείς και για αυτό το λόγο, πέρα από πλήθος των εκθεμάτων της. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου και είναι επισκέψιμη καθημερινά εκτός Κυριακών.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr