Εταιρεία Αξιοποίησης ή «δεσμοφύλακας» η ΕΤΑΔ στο Αγγελόκαστρο;

Το 1ο Συνέδριο για τη Δημόσια Ακίνητη Περιουσία, πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Μαΐου στην Αθήνα, με την ενεργό συμμετοχή της ΕΤΑΔ, αλλά χωρίς ιδιαίτερες ειδήσεις.
Και αυτό γιατί η CEO της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου, περιορίστηκε σε πολλά ωραία λόγια και θεωρίες που μάλλον δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα. Ιδίως, αν σκεφτούμε την προσπάθεια του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Αγρινίου να δημιουργήσουν ένα Επιχειρηματικό Πάρκο σε έκταση της ΕΤΑΔ στο Αγγελόκαστρο.

Η κα Χατζηγεωργίου τόνισε την αναγκαιότητα της σταδιακής μετατροπής της ΕΤΑΔ σε μία σύγχρονη Εταιρεία Real Estate, δίνοντας έμφαση στο έργο κατηγοριοποίησης και καταγραφής των 36.000 ακινήτων που υλοποιεί η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με το Υπερταμείο, στην ανάγκη αξιοποίησης του κάθε ακινήτου ανάλογα με τη φύση του και της συνεργασίας της ΕΤΑΔ τόσο με τους επενδυτές όσο και με τους άλλους κεντρικούς και τοπικούς φορείς.

«Το κάθε ακίνητο χρήζει διαφορετικών διαδικασιών και διαφορετικού τρόπου ανάπτυξης για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Χατζηγεωργίου.

Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος δυνατός τρόπος αξιοποίησης για την έκταση στο Αγγελόκαστρο; Αν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα Επιχειρηματικό Πάρκο, να το ακούσουμε ευχαρίστως. Αλλά ούτε υπάρχει κάτι άλλο, ούτε υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος. Όποτε το ερώτημα είναι αν η ΕΤΑΔ είναι Εταιρεία Αξιοποίησης ή «δεσμοφύλακας» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr