Π. Χρηστίδης από το Αγρίνιο : «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φύγει η ΝΔ»

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου

Το ΠΑΣΟΚ δεν βαίνει καλώς. Δημοσκοπικά σίγουρα όχι, εδώ και μήνες είναι παγωμένα τα ποσοστά του. Όταν δεν είναι παγωμένα, τότε οι μετρήσεις είναι ακόμα χειρότερες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιμένει πως είναι το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να κυβερνήσει άμεσα μετά τις επόμενες εκλογές και να φέρει την πολιτική αλλαγή.

Μοιραία (η πενία, δημοσκοπική εν προκειμένω, φέρνει γκρίνια), στο εσωτερικό, η συνθήκη δεν είναι καθόλου σταθερή και σίγουρα δεν μιλάμε για μια μπετοναρισμένη, ομογενοποιημένη στελεχιακή ομάδα που να στηρίζει άνευ όρων και με όρους… συσπείρωσης τον αρχηγό της.Εν όψει ενός απολύτως κρίσιμου συνεδρίου για το ΠΑΣΟΚ, αυτή η εικόνα μόνο καθησυχαστική δεν είναι για την ηγεσία, και πάντως επ’ ουδενί δεν αποτελεί ένδειξη ενός συνεδρίου “πανηγυρικού”, με μηνύματα συσπείρωσης στο εσωτερικό του.

Εξάλλου έχουν ήδη στείλει πολύ σαφή μηνύματα ο Χ. Δούκας και ο Π. Γερουλάνος (απορρίπτοντας συνεργασία μετεκλογική με τη Ν.Δ.), ενώ τις δικές της θέσεις και στίγμα διατυπώνει και η έτερη ανθυποψήφια Ανδρουλάκη στην εσωκομματική αναμέτρηση, νυν επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού, Άννα Διαμαντοπούλου.

Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε απόψε στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ανοικτή εκδήλωση του κόμματος στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. Καλεσμένος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ ήταν ο βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών του κόμματος Παύλος Χρηστίδης. «Θέλουμε να θέσουμε τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ακρίβεια, εθνικά ζητήματα, καθημερινότητα, απασχολούν εκατομμύρια συμπολίτες μας και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με ασφάλεια, σοβαρότητα και τις προτάσεις του ενόψει του συνεδρίου, για να καταθέσουμε ένα ενιαίο πλαίσιο» ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του ο Π. Χρηστίδης.

«Στην ουσία είμαστε ένα ενιαίο κόμμα», απάντησε ο Π. Χρηστίδης ερωτηθείς εάν στο επικείμενο συνέδριο θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, ώστε το ΠΑΣΟΚ να κατέλθει στις εκλογές ως ενιαίο κόμμα και όχι ως συνασπισμός κομμάτων, για να έχει και την σχετική εύνοια του εκλογικού νόμου, εφόσον φυσικά είναι πρώτη δύναμη. Ο Π. Χρηστίδης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ζήτημα ένα «τεχνικό θέμα» και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση του τόπου. Όταν πάμε σε εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ πιο πάνω από αυτό που λένε σήμερα οι δημοσκοπήσεις… Δεν το λέω ούτε ως ευχή ή μια τεχνική διευθέτηση. Αυτή είναι μια πραγματικότητα».

«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική αλλαγή», απάντησε επίσης διπλωματικά ο Π. Χρηστίδης για το αν θα πρέπει στο συνέδριο του κόμματος να ληφθεί απόφαση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, θέμα που τίθεται και από το Χάρη Δούκα. «Η απόφαση που έχουμε πάρει είναι να είμαστε εμείς ο πυλώνας αυτής της αλλαγής. Επομένως, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φύγει η ΝΔ και οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζει και οι ανισότητες που μεγαλώνουν κάθε ώρα» είπε ο Π. Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέλος και φίλος του κόμματος θα μπορεί να θέσει όλα τα θέματα που τον απασχολούν για το κόμμα και την πορεία του, όπως αυτό του ενιαίου κόμματος ή των μετεκλογικών συνεργασιών.

Παρόντες στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ήταν η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο πρώην βουλευτής Δ. Κωνσταντόπουλος, αυτοδιοικητικά στελέχη από πολλούς δήμους της Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια και αρκετοί ακόμη από τους πολιτευτές του κόμματος σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews