Σε ύφεση η φωτιά στον Ταξιάρχη Θέρμου [pics]

Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Δήμαρχο Θέρμου για την πυρκαγιά στον Ταξιάρχη Θέρμου
Αφού έκαψε πάνω από 250 στρέμματα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Ταξιάρχη Θέρμου τέθηκε υπό έλεγχο χάρη και στις ρίψεις από εναέρια μέσα.

25/8 : Συντονισμένη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάσχεση της πυρκαγιάς που μαίνεται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας στον Ταξιάρχη Θέρμου. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ Αγρινίου, καθώς και υδροφόρες του Δήμου Θέρμου, πολλοί εθελοντές, αλλά και εναέρια μέσα. Λόγω του ότι αυτή τη στιγμή επικρατούν άνεμοι στην περιοχή και η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές, γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστούν αναχώματα για την ανάσχεση της πυρκαγιάς.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται κυρίως στην απομάκρυνση της φωτιάς από κατοικημένες περιοχές στον οικισμό Λούστρα της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Αγρινίου και του οικισμού Ταξιάρχη Θέρμου. Στον συντονισμό των επιχειρήσεων μετέχουν η Π.Υ. Αγρινίου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου, το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Θέρμου.

Έχουν σπεύσει αυτή τη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς, η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Τέγας, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και άλλοι αρμόδιοι. Πριν λίγη ώρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα και ζήτησε να ενημερωθεί για το μέγεθος και την εξέλιξη της φωτιάς.

View post on imgur.com