Στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο ο Γ. Παπαναστασίου για την 11η Ιουνίου

Την καθιέρωση της 11ης Ιουνίου, ημέρα απελευθέρωσης του Αγρινίου από τους Τούρκους, ως τοπική αργία, αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου αύριο ο ίδιος θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να προσκαλέσει την Κ. Σακελλαροπούλου να έρθει στο Αγρίνιο, αλλά και να την ενημερώσει για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς για την καθιέρωση της τοπικής αργίας απαιτείται έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου μάλιστα διευκρίνισε ότι πρόσφατα υπήρξε και σε άλλες πόλεις, όπως το Αίγιο, η καθιέρωση δεύτερης τοπικής αργίας και έτσι η καθιέρωση της 11ης Ιουνίου ως τοπικής αργίας για το Αγρίνιο, δεν αναιρεί την αργία για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου. Σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου η καθιέρωση της τοπικής αργίας για την 11η Ιουνίου θα συμβάλει στον αναβαθμισμένο εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης του Αγρινίου, αφού θα μπορούν να συμμετέχουν και τα σχολεία.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αφού έκανε αναφορά στα ιστορικά στοιχεία της απελευθέρωσης εισηγήθηκε:
1. Την καθιέρωση της ημέρας εορτασμού της 11ης Ιουνίου κάθε έτους, επέτειο απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον τουρκικό ζυγό, ως δημόσια εορτή τοπικής ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για τις Δημόσιες Υπηρεσίες και για τα σχολεία της πόλης μας.
2. Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που εδρεύουν στο Δήμο Αγρινίου, να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της τοπικής ιστορικής εορτής, σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού του Δήμου Αγρινίου και σε συνεργασία με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
3. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων να καταρτίζεται με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου. Οι εκδηλώσεις του εορτασμού περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της προηγούμενης ημέρας της εορτής μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής και φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των
λοιπών δημοσίων κτηρίων, από τη δύση του ηλίου της προηγούμενης ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.
4. Η απόφαση να αποσταλεί στον Υπουργό Εσωτερικών για την προώθηση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.
5. Ειδικά για το έτος 2021, και μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση των προγραμματιζόμενων εορταστικών εκδηλώσεων την 11η Ιουνίου 2021.