Ικανοποιητικό ξεκίνημα για τη λαϊκή παραγωγών στο Αγρίνιο

Με μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της η λαϊκή αγορά των παραγωγών στο Αγρίνιο.

Οι τιμές ήταν πολύ ελκυστικές καθώς οι πατάτες είναι στο 0,67 ευρώ το κιλό, τα φασολάκια 1,80, τα κεράσια 1,80 έως 2,00, οι ντομάτες 1,20, τα ροδάκινα 1 ευρώ τα πορτοκάλια από 0,35 έως 0,50 , τα λεμόνια 0,90 , ενώ τέσσερα μαρούλια έχουν ένα ευρώ. Οι ίδιοι οι πραγωγοί σημειώναν πως οι τιμές θα πέσουν και άλλο καθώς αυτή την εποχή που είναι μεταβατική για πολλά εποχιακά προϊόντα η παραγωγή είναι περιορισμένη. Τις επόμενες εβδομάδες διαβεβαίωναν, θα αρχίσει να διατίθεται η καλοκαιρί παραγωγή όποτε οι τιμές θα πέσουν και άλλο.

Η ανταπόκριση του κόσμου σήμερα ήταν μεγάλη παρά το γεγονός ότι πολλοί ακόμη δεν ξέρουν για τη λαϊκή των παραγωγών. Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός που επισκέφθηκε την λαϊκή σε δηλώσεις του τόνισε τα μηνύματα που πήρε από τους πολίτες ήταν ικανοποιητικά για τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων. “Θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των τιμών και αυτό θα προκύψει και από την συμμετοχή και άλλων παραγωγών, ώστε να υπάρξει ένας υγιής ανταγωνισμός. Έτσι ο πολίτης θα μπορεί να αγοράσει ντόπια προϊόντα, φθηνά προϊόντα και βεβαίως ποιοτικά. Εμείς δώσαμε την δυνατότητα στους πολίτες, να αγοράσουν κατευθείαν από τους παραγωγούς χωρίς τους μεσάζοντες και από την άλλη δίνουμε την δυνατότητα σε νέους παραγωγούς να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η λαϊκή αγορά των παραγωγών θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη στην οδό Γρυμπόβου (πίσω από τα σχολεία στον σταθμό του τρένου) ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και η λαϊκή αγορά των παραγωγών βιολογικών προϊόντων.