Δριμεία επίθεση Βορίδη στο ΣΥΡΙΖΑ από το Μεσολόγγι – Σε στενό κύκλο στελεχών η εκδήλωση της ΝΔ [HDvideo + pics]

Την ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Προσκεκλημένος ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης που νωρίτερα συμμετείχε σε σύσκεψη της κομματικού οργάνου υπό τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλωακαρνανίας Κώστα Σύρρο και παρουσία πολλών γαλάζιων στελεχών. Στη σύσκεψη τα στελέχη του κόμματος είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήματα προς τον Μ. Βορίδη γύρω από πολλά ζητήματα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εστίασε στα “θετικά δείγματα των προσπαθειών της κυβέρνησης που φέρνουν σιγά σιγά την αναστροφή του κλίματος για τη χώρα μας”. Όσο αφορά τα θέματα της Αιτωλοακαρνανίας ο Μάκης Βορίδης ρωτήθηκε για το σχέδιο “Αθηνά” στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος και του ΤΕΙ Μεσολογγίου. “Δεν έχω ιδέα” είπε και παρότρυνε τους παρευρισκομένους να απευθυνθούν στους βουλευτές του κόμματος στο νομό. Αντίθετα εξαιρετικά αισιόδοξος, σχεδόν βέβαιος, εμφανίστηκε για την επανεκκίνηση της Ιονίας και Ολυμπίας Οδού που όπως ανέφερε εκτός από την αναπτυξιακή προοπτική θα συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας.

Μετά την κοπή της πίτας ο Μάκης Βορίδης απηύθυνε ομιλία στο κομματικό ακροατήριο και την ξεκίνησε παίρνοντας αφορμή από την τελευταία αποστροφή του προέδρου της ΝΟΔΕ Κ. Σύρρου, που μιλώντας για το “εθνικό στοίχημα” είπε ότι “δεν πρέπει να κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, αλλά μπροστά”… Αντίθετα ο Μ. Βορίδης τόνισε πως ο ίδιος κοιτάει δεξιά… και στη συνέχεια επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του. “Ο Τσίπρας ψήφισε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων -για εσωτερική κατανάλωση- και μετά πήγε στις ΗΠΑ για να πεί ότι δεν θα σκίσει το μνημόνιο αλλά θα επαναδιαπραγματευτεί” τόνισε και αναρωτήθηκε ποια είναι η αξιοπιστία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην προσπάθεια ανασυγκρότηση της χώρας που όπως είπε θα πάρει καιρό και τόνισε πως είναι η μοίρα της παράταξης να παίρνει τις ιστορικές αποφάσεις που πάνε μπροστά τη χώρα. Ακολούθως σημείωσε ότι η προσπάθεια αυτή υπονομεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει πως θα ξεκάνει κάθε τι που προαναγγέλλει η κυβέρνηση πως θα κάνει, δημιουργώντας έτσι -κατά τον ίδιο- ανασφάλεια σε όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα. Τέλος με αφορμή τα γεγονότα στη βίλλα Αμαλίας και τη Χαλυβουργία σημείωσε πως σε τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται ότι στη μεταπολίτευση είχε την ηγεμονία σε επίπεδο πολιτικής και αξιών η αριστερά και πρόσθεσε πως αυτή είναι… η αιτία της κρίσης…! “Tώρα η κυβέρνηση Σαμαρά αποδομεί αυτό το σύστημα, τους ξεδοντιάζουμε” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Παρά την αισιοδοξία του Μ. Βορίδη τα τοπικά στελέχη της ΝΔ δεν φαίνονταν και τόσο αισιόδοξα, καθώς τους περισσότερους απασχόλησε το γεγονός ότι η ΝΔ θα χάνει όσο δεν αμβλύνονται οι αρνητικοί συντελεστές της οικονομίας και όσο η ανεργία αυξάνει… Ακόμη τα στελέχη του νομού σχολίαζαν την μικρή προσέλευση κόσμου και πως στην αίθουσα βρίσκονταν ουσιαστικά …μόνο στελέχη… Κάτι που προφανώς είναι απότοκο του κλίματος που υπάρχει εντός της ΝΔ αλλά κυρίως στην κοινωνία. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γ. Παπαναστασίου, οι πολιτευτές του νομού Ν. Καραπάνος, Γ. Μπόκα, Μ. Φωκά, Ε. Μάντζιου, Μ. Σερεπίσου και Χρ. Παΐσιος, ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Ν. Σολδάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσολογγίου Ν. Μουρκούσης και Γ. Πρεβεζάνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγρινίου Κ. Καζαντζής και Δ. Μουρτζιάπης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Β. Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και πλήθος άλλων στελεχών του κόμματος. Απόντες οι δυο βουλευτές και υπουργοί λόγω υποχρεώσεων με τον Κ. Καραγκούνη έρχεται με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Δ.Π

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες του Μ. Βορίδη και Κ. Σύρρου