Πολιτική συγκέντρωση από το ΚΚΕ στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο

Πολιτική συγκέντρωση διοργάνωσε απόψε το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου από την κρίση του ΚΚΕ.

ΚΚΕΚεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η Λουΐζα Ράζου μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Η κα Ράζου στην ομιλία της αφού περιέγραψε με μελανά χρώματα το κοινωνικό – οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί από τις πολιτικές του μνημονίου, τόνισε ότι “πρέπει να αντιληφθεί ο λαός πως τα 586 ευρώ κατώτατος μισθός, το φάρμακο – πολυτέλεια, η λεηλάτηση των ασφαλιστικών ταμείων και φτώχεια και η ανεργία δεν είναι μονόδρομος”. Και συνέχισε λέγοντας ότι” δεν πρόκειται όπως μας λένε για μια οικονομική κρίση που προήλθε από κακούς χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων από μεγάλες σπατάλες που γίνονταν στα νοσοκομεία και στα δημόσια έργα, ούτε στα λαμόγια που είναι γέννημα – θρέμμα της δικής τους πολιτικής. Αυτά είναι θέματα που προβάλλουν για να κρύψουν από το λαό την ουσία, ότι δηλαδή πρόκειται για τα αποτελέσματα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που καταστρέφει τις παραγωγικές δυνάμεις” και πρόσθεσε ότι “η αντιμετώπισή τους δεν γίνεται με μερεμέτια του καπιταλισμού. Δεν γίνεται με το να βάλλουν δυο – τρεις φυλακή και να συνεχίζουν να καταληστεύουν το λαό”. “Αυτό το σύστημα δεν διορθώνεται, ανατρέπεται” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη η κα Ράζου αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι κρύβει και αντικομμουνιστικές αντιλήψεις ενώ τόνισε πως τη Χρυσή Αυγή πρέπει να την καταδικάσει ο λαός μαζί με το σύστημα που την εξέθρεψε. Τέλος επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στις παλινωδίες του, όπως είπε χαρακτηριστικά, και σημειώσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερος διαχειριστής μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.