Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό συνεδρίασε το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας στο Μεσολόγγι

Υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Βασ. Αντωνόπουλο συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη οργάνωση όλων οι εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Π.Υ., των Αστυνομικών Διευθύνσεων, των Δασαρχείων των δήμων και άλλων υπηρεσιών του νομού. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ετοιμότητας και καλής προετοιμασίας όλων των εμπλεκομένων πλευρών για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων φαινομένων. «Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας, είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε συμβάν», σημείωσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Στη συνεδρίαση έγινε αρχικά ένας απολογισμός της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε 56% λιγότερη καμένη γη σε σχέση με πέρυσι. Σε ότι αφορά στις πλημμύρες και στην πρόληψή τους, ενόψει του χειμώνα, μέχρι στιγμής καθαρίστηκαν οι χείμαρροι και τα ρέματα, έγιναν έλεγχοι σε γέφυρες. Από την άλλη τονίστηκε επίσης ότι είναι οικονομικά αλλά και πρακτικά αδύνατο η περιφέρεια να επέμβει σε 700 ρέματα και χείμαρρους που υπάρχουν στην Αιτωλοακαρνανία. Για το λόγο αυτό δόθηκε έμφαση στη συνεργασία και τον καλό συντονισμό που πρέπει να υπάρξει ανάμεσα στους φορείς.