Ιόνια Οδός: Το Υποδομών κατέβαλε τα πρώτα 35,9 εκ.ευρώ στην εταιρεία παραχώρησης

H πρώτη πληρωμή εντολή πληρωμής για την Ιόνια Οδό από το Υπουργείο Υποδομών είναι γεγονός. Με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου και συγκεκριμένα του τμήματος ΓΓΔΕ/Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων με συμβάσεις παραχώρησης/ Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Λειτουργίας και Συντήρησης Έργων Παραχώρησης αποφάσισε να εγκρίνει προς πληρωμή το ποσό των 39.958.327 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εκταμιευθεί και άλλα μεγάλα ποσά για την Ιόνια Οδό και τους άλλους αυτοκινητόδρομους αλλά αφορούσαν ουσιαστικά την αποζημίωση των εργολάβων όπως είχε συμφωνηθεί.Το παραπάνω ποσό ουσιαστικά είναι η συμβολή του Δημοσίου στο έργο και μέσα από τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Δικαιούχος των χρημάτων είναι η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ Παραχώρησης. Το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των χρημάτων από το Δημόσιο προς την Ιόνια Οδό και τους άλλους αυτοκινητόδρομους προκειμένου να μην χαθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Το σημαντικό όμως είναι πως για να δοθεί το σύνολο των χρημάτων όπως αυτό έχει συμφωνηθεί θα πρέπει ο κατασκευαστής να έχει αποδείξει πως οι εργασίες έχουν επιτευχθεί. Εδώ κρύβεται και το μυστικό για την πεποίθηση όλων πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο από σήμερα.

πηγή : ypodomes.com