Πυροσβεστική Υπηρεσία : Όλοι μαζί να προστατέψουμε τα δάση μας [HDvideo]

Διοικητικά πρόστιμα – “φωτιά” με βάση το κόστος της επιχείρησης κατάσβεσης και για τους εμπρηστές εξ αμελείας
Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας και ο Διοικητής Περιφερειακών Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Νίκος Νικολακόπουλος.

Σκοπός της συνέντευξης ήταν να τονιστεί -μιας και μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο κίνδυνος πυρκαγιών συνεχώς μεγαλώνει- πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι έτοιμη να επέμβει ανά πάσα στιγμή, όμως θα πρέπει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία και με τους πολίτες και τους εμπλεκόμενοτυς φορείς ώστε οι κάθε είδους απώλειες από τυχόν πυρκαγιές να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.

Από την πλευρά του ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχουν και φέτος το καλοκαίρι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου για να επέμβουν όποτε χρειαστεί. Ακόμη θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους πολίτες για την προσφορά τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην προσπάθειά της να διατηρήσει όλα τα οχήματά της αξιόμαχα. Χάρις τις προσφορές των ιδιωτών στο θέμα των ελαστικών των οχημάτων, όλος ο στόλος της υπηρεσίας είναι διαθέσιμος. Για τους εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς σε Παραβόλα και Γραμματικού ο κ. Μπόκας τόνισε ότι λόγω των εκλογών και του ανασχηματισμού υπήρξε καθυστέρηση στην τελική υπογραφή, αλλά συμπλήρωσε ότι είναι θέμα ημερών πλέον και επίσημη λειτουργία τους. Αναφορά έκανε ο κ. Μπόκας και στο θέμα της δημιουργίας νέων υποδομών της Π.Υ με την πρόταση ανταλλαγή οικοπέδων με τον Δήμο Αγρινίου, τονίζοντας ότι ευελπιστεί στη συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχη ώστε να ολοκληρωθεί από την πολεοδομία η σχετική διαδικασία. Τέλος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους από ξηρά χόρτα.

Από την πλευρά του ο Διοικητής Περιφερειακών Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Νίκος Νικολακόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι στη περιοχή μας πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για προστασία των δασών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που παρατηρεί κανείς ακόμη και από την εθνική οδό είναι ότι δεν υπάρχουν δασικοί δρόμοι στα βουνά. “Πως να σβήσουμε φωτιές εκεί που δεν υπάρχουν καθόλου δρόμοι;” αναρωτήθηκε με νόημα. Ενώ τέλος ανέφερε πως για τους εμπρηστές έστω και εξ αμελείας προβλέπονται τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα που υπολογίζονται με βάση το κόστος της επιχείρησης κατάσβεσης.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη τύπου
[vimeo width=”570″ height=”350″]https://vimeo.com/99667446[/vimeo]