Πλήρως αντίθετο με το σύστημα «αξιολόγησης» το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου με ψήφισμά του εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο σύστημα «αξιολόγησης» που προωθεί ο Ν.4250/2014, ιδιαίτερα με το πρώτο στάδιό του που αφορά τον επιμερισμό ποσοστών, που θεωρείται αυθαίρετο και ίσως αντισυνταγματικό. Ζητά την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και καλεί τον Γενικό Γραμματέα να μην εκδώσει απόφαση επιμερισμού ποσοστών, για την αξιολόγηση του προσωπικού.

Αναλυτικά το ψήφισμα :
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, εκφράζει τη πάγια θέση του για αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δήμου, με την εφαρμογή ενός δίκαιου συστήματος αξιολόγησης που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.Ταυτόχρονα εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο σύστημα «αξιολόγησης» που προωθεί ο Ν.4250/2014, ιδιαίτερα με το πρώτο στάδιό του που αφορά τον επιμερισμό ποσοστών, που θεωρείται αυθαίρετο και ίσως αντισυνταγματικό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση», να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης. Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα, στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και «δίκαιης» χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.Το νέο σύστημα αποτελεί ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και των Ο.Τ.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και καλούμε τον Γενικό Γραμματέα να μην εκδώσει απόφαση επιμερισμού ποσοστών, για την αξιολόγηση του προσωπικού.