«Το βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας» : Διατοπικό σχέδιο από τις Αναπτυξιακές του νομού

“Αιτωλική” και “Τριχωνίδα” συμμετέχουν στο πρόγραμμα
Με στόχο την ανάδειξη των βιολογικά παραγόμενων αγροτικών προϊόντων της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και τη διασύνδεση του αγροτικού με τον τουριστικό τομέα το διατοπικό σχέδιο “Το βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας” προϋπολογισμού 159.361,00€ υλοποιείται από τις ακόλουθες Ομάδες Τοπικής Δράσης (αναπτυξιακές εταιρείες) του ΑΞΟΝΑ 4 “Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013″: ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ (συντονιστής εταίρος), ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΕ ΟΤΑ, ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ, ΤΡΙΧΩΝΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ν. ΗΠΕΙΡΟΥ & ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΑΕ ΟΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Το εταιρικό σχήμα -που συμμετέχουν οι Αναπτυξιακές Εταιρίες- θα υλοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις:
-Εκπόνηση 6 μελετών (μια ανά Ο.Τ.Δ.) και 1 Οδηγού Marketing με στόχο τον προσδιορισμό του κοινού-στόχου (target group) των βιολογικών προϊόντων.
-Έκδοση και εκτύπωση εντύπου γαστρονομικής παράδοσης και οδικού χάρτη βιολογικών προϊόντων ΝΔ Ελλάδας,
-Φωτογράφηση τοπικών εδεσμάτων, βιολογικών προϊόντων και σημείων ενδιαφέροντος των συμμετεχουσών Ο.Τ.Δ.
-Σχεδιασμός και ανάπτυξη υποσελίδας στις υπάρχουσες ιστοσελίδες των συμμετεχουσών εταίρων του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας
-Οργάνωση 5 εργαστηρίων ανά Ο.Τ.Δ. με στόχο τη δικτύωση του αγροτικού με τον τουριστικό τομέα.
-Οργάνωση τοπικών ημερίδων και εκδηλώσεων στις περιοχές των συμμετεχουσών ΟΤΔ
-Οργάνωση τελικής εκδήλωσης από τον συντονιστή εταίρο με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχουσών ΟΤΔ,
-Δημιουργία και εκτύπωση παιδικού παραμυθιού για τα βιολογικά προϊόντα

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, αναμένονται να είναι η ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής παρέμβασης, καθώς και των τοπικών παραδοσιακών συνταγών σε έντυπο γαστρονομικής παράδοσης και η αύξηση της διάθεσης στην αγορά των βιολογικών προϊόντων. Ακόμη στοχεύει στην βελτίωση της διατροφικής αλυσίδας των τουριστικών μονάδων και τη βελτίωση της εικόνας του τουριστικού προϊόντος, καθώς το διατοπικό σχέδιο συνεργασίας στοχεύει στη σύνδεση του αγροτικού με τον τουριστικό τομέα. Όλα αυτά θα συμβάλλουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και τη βελτίωση της συνεργασίας αγροτικού με τουριστικό τομέα.