Που είναι το ασθενοφόρο ;

Ευτυχώς ο 53χρονος πυροσβέστης από το Καινούργιο του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Θέρμου που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην Χρυσοβίτσα του Θέρμου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για τη ζωή του στο Νοσοκομείο του Ρίου, αφού χάρις την κινητοποίηση που έγινε η αεροδιακομιδή μάλλον του έσωσε τη ζωή.

Αν περιμέναμε το ασθενοφόρο, μάλλον τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τον άτυχο πυροσβέστη. Ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Θέρμου δεν υπήρχε και το ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Αγρινίου για να μεταβεί στη περιοχή που τραυματίστηκε ο πυροσβέστης ήθελε τουλάχιστον 40 λεπτά μέσα από ένα άθλιο οδικό δίκτυο, που οι λακκούβες του είναι το λιγότερο κάκό καθώς ο δρόμος για Θέρμο σε αρκετά σημεία δεν χωράει δυο αυτοκίνητα, ενώ περνά και μέσα από όλα τα χωριά… Αν η διακομιδή γίνονταν με το ασθενοφόρο και με δεδομένο και τον χρόνο που χρειάζονται οι διασώστες του ΕΚΑΒ για να μεταφέρουν με ασφάλεια τον πολυτραυματία και χωρίς να επιδεινώσουν την κατάστασή του, τότε ο τραυματίας πυροσβέστης θα έφτανε στο νοσοκομείο τουλάχιστον δύο με δυόμιση ώρες αργότερα.

Εμ δεν έχουμε δρόμους, εμ δεν έχουμε και ασθενοφόρα… Κατάσταση τριτοκοσμική. Και οι γιατροί στο νοσοκομείο Αγρινίου φωνάζουν για τις ελλείψεις προσωπικού που έχουν φέρει την κατάσταση στα όρια… Και φυσικά κανείς από τους αρμοδίους δεν συγκινείται… Φτάσαμε στο σημείο η “τύχη” που μπορεί να έχει κανείς μέσα στην ατυχία του να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Δυστυχώς.