Ραντεβού έκλεισαν Χρυσοχοΐδης – Παπαναστασίου για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό [HDvideo + pics]

Στο 40% η πρόοδος της Ιονίας Οδού
Τρεις μήνες έχουν περάσει από την τελευταία επίσκεψη του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Αιτωλοακαρνανία για να επιβλέψει τις εργασίες στην Ιόνια οδό, αλλά και για να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς την πορεία έργων, όπως ο οδικός άξονας “Άκτιο-Αμβρακία” κ.α. Ο υπουργός βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αμβρακίας, αλλά και αργότερα στον χώρο της Αρχαίας Αλίκυρνας στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου, όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα, κατά την εκτέλεση των εργασιών για την Ιόνια οδό, προβληματίζουν το υπουργείο.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη – Παπαναστασίου

ΧρυσοχοΐδηςΣτη σύσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη με τους εκπροσώπους των αναδόχων και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης και οι αντιπεριφερειάρχες Σταρακά, Λύτρας και Υφαντής. Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν την αρχαιολογία, τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις αλλά και τη μεταφορά των δικτύων κοινής ωφέλειας. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης φάνηκε ευχαριστημένος από την πρόοδο του έργου, ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών με τη μεταφορά του δικτύου και έκανε αναφορά στην καλή δουλειά που γίνεται στο σημείο που ο δρόμος περνά πάνω από την Αμφιλοχία, όπου θα πρέπει να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η περιοχή. Ακόμη έδωσε εντολή να τελειώσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις αλλά και διευθετηθεί το θέμα με τον κόμβο της Ιονίας Οδού και του Άκτιο-Αμβρακία όπου φαίνονται ότι “λείπουν” 450 μέτρα δρόμου… Αυστηρός ήταν με την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία, όπου περίμενε μεγαλύτερες προόδους, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξουν γρηγορότεροι ρυθμοί “αλλιώς θα πέσει ξύλο”…

Χρυσοχοΐδης - ΠαπαναστασίουΡαντεβού για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό
Μια σειρά από θέματα έθεσε στον υπουργό ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου με πρώτη τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι, αλλά και την αναδιαρρύθμιση της εθνικής οδού στην είσοδο της πόλης. Ο Γ. Παπαναστασίου ζήτησε άμεσα να μπει μπροστά τουλάχιστον μια προκαταρτική μελέτη, με βάση την πρόταση που έχει γίνει από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να μπορεί από εκεί ύστερα “ξέροντας για τι ακριβώς συζητάμε” να προχωρήσει η μελέτη και η ένταξη του έργου. Βασικό επιχείρημα του Γ.Παπαναστασίου ήταν ότι η σύνδεση του Αγρινίου αποτελεί τμήμα του δρόμου Πλατυγιάλι, Ιόνια Οδός, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Λαμία που έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα. Ο κ. Παπαναστασίου κάλεσε τον Μ. Χρυσοχοΐδη να επισκεφθεί το δήμο Αγρινίου για να συζητηθούν αναλυτικά όλα τα θέματα του δήμου όπως η δημοπράτηση που μπαίνει σε φάση κατασκευής για τα πρώτα χιλιόμετρα του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι, καθώς επίσης και τα προβλήματα που δημιουργούν αστοχίες στην αναδιαρρύθμιση της εθνικής οδού στην είσοδο της πόλης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από το δήμαρχο Αγρινίου να μιλήσουν την προσεχή Δευτέρα ώστε να κανονιστεί η συνάντηση τους, όπου ο υπουργός θα ακούσει διεξοδικά τις προτάσεις του δήμου.

Αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών στην Ιόνια Οδό, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε σε δηλώσεις του: «Η Ιόνια Οδός μέρα με τη μέρα γίνεται πραγματικότητα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, ότι έχουμε αυτή τη στιγμή κατασκευάσει το 40% του έργου». Και πρόσθεσε : “Το έργο της Ιόνιας Οδού είναι έργο παραχώρησης, έχει ψηφιστεί στη Βουλή. Είναι έργο, που δεν έχει την έννοια του κλασσικού δημόσιου έργου, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Αυτό θέλω να είναι ξεκάθαρο, διότι κάποιοι μιλούν και γράφουν για καθυστερήσεις. Το δεύτερο που θέλω να πω, είναι, ότι τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν σε κάθε τετραγωνικό, σε κάθε μέτρο, σε κάθε χιλιόμετρο της Ιόνιας είναι αρκετά. Πρέπει να μετακινηθούν τεράστιοι στύλοι της ΔΕΗ, που μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια υψηλής τάσης. Υπάρχουν προβλήματα, όπως ξέρετε, αρχαιολογίας πολύ σοβαρά και πρέπει με σεβασμό να αντιμετωπίσουμε τα όποια ευρήματα, έτσι ώστε να διασώσουμε τα πολύτιμα και να χειριστούμε τα υπόλοιπα με βάση τις οδηγίες της αρχαιολογίας. Υπάρχει το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο πρέπει να συνδέεται με την κατασκευή του έργου. Υπάρχουν και τα προβλήματα των ιδιοκτησιών.”