Δικογραφία σε βάρος του Μπαρμπαρούση και τριών συνοδών του

Η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές και 7 συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά, με στόχο να αποφευχθεί η ένταση και τα επεισόδια που πέρυσι είχαν προκαλέσει τα μέλη της.Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις συλλήψεις των συνοδών του – επειδή εκείνοι αρνήθηκαν τον έλεγχο της αστυνομίας – αναφέροντας χαρακτηριστικά «κούνια που σε κούναγε Σαμαρά. Εμείς θα είμαστε κάθε χρόνο εδώ».

Οι επτά από τις προαγωγές μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις.Οι τέσσερις αφορούν σε παράνομη κατοχή ασυρμάτου και οι υπόλοιπες είναι για απείθεια. Σύμφωνα με το Mega, εκ των συλληφθέντων ήταν συνοδοί του χρυσαυγίτη βουλευτή Ζησιμόπουλου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν να έχουν μεταξύ τους ενδοεπικοινωνία με ραδιοσυχνότητες, κάτι το οποίο απαγορεύεται.Επίσης, συνελήφθησαν και 3 χρυασαυγίτες συνοδοί του βουλευτή Μπαρμπαρούση καθώς δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που θέλησε να τους κάνει η αστυνομία.Δικογραφία για απείθεια σχηματίστηκε και σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει από νωρίς τον χώρο και δεν επέτρεπαν σε οργανωμένες ομάδες και λεωφορεία να φθάσουν έως τον χώρο. Η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνο σε μεμονωμένους πολίτες.