Ξηρόμερο : Μήνυση για “απιστία κατά την υπηρεσία” και διαχειριστικός έλεγχος στο Νομικό Πρόσωπο

Σε διαχειριστικό έλεγχο και μήνυση κατά της προηγούμενης διοίκησης του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε να προχωρήσει η νυν διοίκηση του Νομικού Προσώπου υπό Βασίλη Μουρκούση, με σχετική πρόσφατη απόφαση.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να γίνει έκτακτος διαχειριστικός ελέγχος για την περίοδο 01.01.2011 έως την 31.08.2014 που την διοίκηση του Νομικού Προσώπου του δήμου είναι η Κ. Κουμανδράκη. Όσον αφορά την μήνυση κατά της διοίκησης της Κ. Κουμανδράκη σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Νομικό Πρόσωπο γίνεται με την κατηγορία της “απιστίας κατά την υπηρεσία, κατά τον Ποινικό Κώδικα” και ύστερα από νομική γνωμοδότηση που έλαβε η παρούσα διοίκηση του Νομικού Προσώπου.

Αιτία για την μήνυση όπως αναφερεται στην απόφαση είναι η μη άσκηση ένδικων μέσων εκ μέρους του Νομικού Προσώπου για ανάκληση της 116/2014 διαταγής πληρωμής του Δικαστή Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου επί της υποθέσεως «Σ. Παπανικολάου και Σια Ο.Ε.» κατά του Νομικού Προσώπου. Καθώς επίσης ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντόπισε παρατυπίες παρατυπίες στην εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανάθεση του έργου στην εταιρεία «Σ. Παπανικολάου και Σια Ο.Ε.» καθώς και παρατυπίες που αφορούν την ανάθεση, εκτέλεση και παραλαβή του έργου που ανέλαβε η συγκεκριμένη εταιρεία.

Δείτε τις απόφασεις: